Aşırı karanlık, inanılmaz aydınlık

Seninle kısa bir yolculuğa çıkalım. Hayır hayır bu sefer denizkenarı değil. Gece de değil. Üstelik hava güneşli bile değil. Bu sefer biraz üşüyeceksin ama buna değer. Bugün biraz keşfe çıkıyoruz. Dünyanın çok uzak olmayan bir yerinde çok az kişinin bildiği bir mağaranın içine giriyoruz beraber. 

Evet içerisi biraz karanlık. Korkma yolu ve nereye çıkacağımızıbiliyorum. Kimse sıcak olacağını söylemedi ufaklık. Biraz üşüyeceğini söylemiştim ama azıcık sabret lütfen. Şimdi biraz bekle bakalım gözlerin karanlığa alışsın yolda düşmeni istemem. Offf tamam sabırsızsın ama gözlerin alışması zaman alır. Neyse tamam tut elimden içeride kaybolmanı istemiyorum. Şimdi küçük adımlarla hareket edeceğiz. Sıkma elimi o kadar korkacak bir şey yok.

Hadi başlıyoruz şimdi önce sağ adımla başlayacağız. Çukurlara dikkat etmen lazım. Ohoo daha 2. adımda dediğimi yapmazsan olacağı bu işte hemen buldun çukuru. Tamam tamam dalga geçmiyorum. Şimdi yeni bir yöntem deneyelim. Gel bakalım önüme şimdi. Yok yok yüzünü bana dön. Değişik bir yöntem izleyeceğiz şimdi. Hoşuna gideceğini tahmin ediyorum ama kendini tamamen bana bırakman lazım yoksa ikimiz de düşeriz. Evet üstüne düşmemi istemezsin ezerim seni o zaman. Dalga geçme hadi. Şimdi iyi dinle beni. Atman gereken adımlar ısöylüyorum sana. İlk olarak sol ayak geri atılacak. Hafifçe senin sağına döneceğiz ve sağ ayağını yana doğru atacaksın, sol ayağını yanına çekeceksin. Şimdi sağ ayağını geri at 90 derecelik bir dönüşle soluna doğru döneceğiz ve sol ayağı yana atacağız ve sağ ayağı yanına çekeceğiz. Karanlıkta biraz zor evet ama yapabilirsin. Bunu biraz hızlandıralım hadi çok oyalandık.Tekrarlayacağım adımları merak etme. Sol ayak geri, hafif sağa dön sağ ayak yana, sol ayağı yanına çek. sağ ayak geri 90 derece dön solu yana at sağ ayak yanına.  Sol ayak.... sağ ayak....90 derece... sol ayak...... sol... evet bak o kadar zor değil. Tamam karıştırıyorsun arada ama bak şimdi daha da kolaylaştırayım senin için. Vals ritmini biliyorsundur mutlaka. Mırıldan bakalım adımlar oturacak şimdi. Islıkla yap ritmi daha iyi olur buranın akustiği güzel. Çok uzun sürmeyecek söz. Ben mi? Sana daha güzel bir sürprizim var ama kaçmak yok sonrasında söz mü? O zaman tekrar başla bakalım adımlara ıslık ile. Dance me to your beauty with a burning violin, Dance me throughthe panic till i'm gathered safely in.........

Hey hadi aç gözlerini bak vardık istediğim yere. Burada gördüğün bütün bitkiler mağara içine sızan şu güneş ışınları sayesinde nem ile birlikte oluşmuş burada. Buranın manzarası kadar güzel bir yer görmedim daha önce. Gerçi pek gezdiğim söylenemez ama yine de çok güzel değil mi? Loş bir yerde kimsenin bilmediği mükemmel bir güzellik. Ama nem oranı çok yüksek fazla durmamamız lazım. Şimdi hazırsan karanlığa tekrar gireceğiz. Adımları ezberlediğine göre bu sefer tek başına yapabilirsin. Neyi bekliyorsun? Birşartım var, adımlarla birlikte şarkıyı söyleyeceksin. Tamam o zaman gel bakalım ver elini. Korkma sadece dansın tadını çıkarmak istiyorum. Beline sarılmayabilirim istersen. O zaman bakma bana öyle. Başlıyoruz ritim benden...

Niye mi durdum? Seni göremiyorum bile, kollarımın arasındasın ve nefesini hissedebiliyorum. Bu anı biraz uzatmak istedim sadece... Hadi başlayalım tekrar kızarsın sen şimdi bana. Ee haydi niye başlamıyorsun?