Merhaba Diyebilmek

Her yazı yazmaya başladığımda asıl sorun hep başlangıçlarda olur. Nasıl başlamalıyım? Söze nerden girmeliyim ki nasıl devam edebilmeliyim? Genellikle de bir çıkış yolu bulurum ama olan yazma sürecinin uzamasına ve yazmak istediğim o kadar konu arasından yalnızca bir kaçına zaman kalmasına neden olur. Belki de bu yüzden şiiri seviyorum... Düşünce ve duygu geldiği gibi herhangi bir kalıba sığmadan, giriş, gelişme, sonuç veya herhangi bir kurala bağlı kalmadan yazı verilmesinden dolayı şiir yazmak ve okumak daha kolayıma geliyor.

Merhaba demek kadar, vedalaşmak da bir o kadar sıkıntılı benim için. Gerçi vedalaşmanın yazımsal özelliğinden çok duygusal yanları daha ağır basıyor. Şimdilik konumuz ise yalnızca merhaba demek, vedalaşmaya sanırım bir süre daha var.

Bu yüzden giriş ve sonuç bölümlerini bir tarafa bırakıp, yalnızca gelişmeye odaklanacağız. Yazacağız, konuşacağız, tartışacağız. Tüm bunları yaparken de, saygı sınırları içerisinde kalarak, bildiğimiz ve bilmek istediğimiz konularda yazacağım, yeri gelecek bir deneme olacak bu yazılar yeri gelecek bir şiir.

Yazmak benden takdir ve yorumlar sizden.

 

Fatih BULUT

04.09.2013