İç Ses

-Adım at. Sadece bir adım ve gerisi gelecektir.

-Hayır! Yapamam. Çok karanlık hiçbir şey görmüyorum. Hangi yöne gideceğim bilmiyorum.

-Sadece yürü, istersen emekleyebilirsin de fark etmez ama ilerle. Bir şey yap kolunuuzat, ayağını öne at, git. Temkinli git, koşarak git ama git işte.

-Olmaz. Elbet ışık gelir buraya, beklerim ben sorun değil.

-Peki ya hiç aydınlık olmazsa?

-Olur, olmalı..

-Ne korkutuyor seni çocuk söyle bana!

-Offff…..Nereden çıktın sen yahu tamam sus saçma saçma konuşmaya başladın yine. Her yalnız kaldığımda seni duyuyorum ama göremiyorum. Nesin sen? İnanmalı mıyım sana? Sadece içimdeki sessin neden inanayım sana!

-Peki çocuk. Kork. Korkarak karanlığın çekilmesini bekle. Gitme bir yere dur orada. Hiç fark etmedin mi karanlığı aşmak için çaba sarf etmen gerektiğini? Yarın ne olacağını bilmiyorsun diye bugünü sabit tutabilir misin çocuk söyle bana. Yarın olmasını engelleyebilir misin? O halde az çaba sarfet ve adım at, yürü çocuk koş. Nereye olduğu önemli değil sadece koş ayakların seni götürecektir aydınlığa. Korktuğunu düşündüğün şeyler sen çakılı tutuyor burada anlamadın mı hala, aldanma onlara.

Gözlerini kapa. Düşün. Seni ne tutabilir olduğun yerde sen istemedikçe. Kim durdurabilir seni sen izin vermedikçe.

Geçmişin senin korkuların! Yaşadıkların arasında kötü anılar bırakanlar seni yönlendirmiş. Ya geçmişe dön kurtul o anılardan, ya da bağımlı olma geçmişe, boşa harcama zamanını.

Gel hadi, bak ben buradayım. Kanlı canlı karşındayım. İçindeki sesin değilim. Ver elini. Korkma. Aferin sana. Bak şimdi, birlikte yapacağız bu işi. Şarkı söylemeyi sever misin?

-Evet hem de çok.

-Ozaman aklına gelen ilk şarkıyı söyle bana hadi.

-Sözlerini unuttum.

-Ozaman melodisini mırıldan. Çok güzel peki bu şarkıda dans etmeye ne dersin?

-Olur.

Kız melodiyi mırıldanmaya başlamıştır. Adam ayağıyla ritim tutarken kızın yanınagelir ve beline dolanır. Ritim kulaklarında yükselir ve adam bir yandan kızla dans ederken bir yandan da şarkıyı söylemeye başlar.Kızın gözleri kapalıdır hala. Kulağına gelen ses ona huzur vermiştir. Daha bir zevkle dans etmeye başlar. Çekingenliği kalmamıştır artık. Kendini müziğe uydurmuş hiç bir şey umurunda değilmişçesine dans etmeye başlar. Sözleri bus efer kız mırıldanmaya başlar şu şekilde “dance me through the panic ‘til I’mgathered safely in”. Şarkı biter kız yavaşça gözlerini açar. Gözlerinden yaşlar dökülür istemsizce. Karanlık bitmiş her yer aydınlıktır. İnanması güçtür ama dans ettiği adam yoktur etrafta. Sanki şarkıyla birlikte o da yok olmuştur.Belki de sadece hayal etmiştir onu. Oysa tipini bile hatırlamıyor, nasıl bir hayaldi bu. Sanki yeniden başlamıştı hayata. 5 dakika öncesinde ki kişi odeğilmiş gibi hissediyordu. Karanlığı arkasında bırakmıştı onu kötü hissettirenlerle birlikte. Yürümeye başladı içinde engellenemeyen bir mutlulukla. Hayalinde hatırlamadığı bir adam dilinde “oh let me see your beautywhen the witnesses are göne” diye devam eder şarkının sözleri. Kendi kendine dans etmeye başlar yolda giderken. Gözünü her kapadığında onun hayaliyle dans eder..