Dünya Oyunu ve 1 Kural

 Rüzgarın hafiften estiği, serinliğin çöktüğü bir vakitte karşımda iki çocuk oynuyor. ister istemez gözlerim onlara takılıp kaldı. onlara mı yoksa masumiyetlerine mi? büyük olanı kız 5 yaşında küçüğü erkek 3. Annelerinin önlerine döktüğü oyuncaklarla oynuyorlar. dünyadan habersiz.. bir ara ablası kardeşinin elinde ki oyuncağı alıyor. korkmayın hemen, amacı ağlatmak değil. çünkü onlar bizler gibi değil masumlar, onlar ağlatmaz. kardeşine nasıl oynanacağını göstermek.. Ablası farkında, mutlu olmanın ve mutlu etmenin yolu oyunu kuralına göre oynamak... Küçük kardeşi buna karşı koymuyor ve kabul ediyor. Benliğini, hırsını ablasının isteğine boyun eğdiriyor. Merakım bu durum ablasına olan sevgisinden mi? Güveninden mi? Belki de ikisi. doğrusu bunu kestiremiyorum. Ama şunu rahatlıkla söylüyebilirim ikisi de mutlu. Nerden mi anladım? O gülüşleri görmeliydiniz.

 Peki ya biz? Oyunu kuralına göre oynuyor muyuz?

 Dünyanın oyun olduğunu söylememe gerek yok her halde. Oyunu kazanmanın ve mutlu olmanın yolu basit: oyunu kuralına göre oynamak. Dünya oyunu hakkında bir bilgi size:"Dünya her zaman eksik bir yerdir." Dünya dünyadır işte. Dünya ahiret değildir hele cennet hiç değildir. Onun içindir dünyada dert bitmez. Hiçbir zaman tam olmaz. Mükemmeli yakaladığım dediğiniz an bir sorun patlak verir. Derdin biri biter biri başlar. Bu dünyanın kaderidir işte. 

 Biliyor musunuz bunu anladığınız an mutluluk başlıyor? nasıl mı? Dünyanın eksik bir yer olduğunu hissettiğimiz an kanaat duygumuz depreşiyor.Kendimizi etrafımızı suçlamayı bırakıyoruz en başta. insan ister istemez pozitif enerji ile dolmaya başlıyor. En önemlisi Allah'a karşı haksız öfkemiz azalıyor. Aklımıza ahiret geliyor. 

  Allah en küçük arzumuzu bile duyduğunu ve yerine getireceğini söylüyor ama bunun hepsinin dünyada olacağını söylemiyor. Bu durum zaten dünya hayatına ters. Dünya da bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Dünyayı kuran böyle kurmuş bir kere.. asıl, kalıcı ve ebedi mutluluğu cennette vereceğini söylüyor bizlere. mutluluk için benliğimizi ve hırsımızı bir kenera bırakmak en iyisi olacak gibi.. unutmayın dünya eksik bir yerdir ve öyle de  kalacaktır..