Ne Bu Şiddet Bu Celal

Niye sakin bir toplum olamıyoruz acaba. Her haber izlediğimde düşünürüm. Bu ne şiddet bu ne celal diyemeden edemem. Son zamanlarda eline silahı alan sokaklara çıkar olmuş. Sanki Teksas'ta yaşıyoruz. Hoş orda bile herkes bu cesaretle sokağa çıkmıyor ya... Bu ne öfkedir anlamadım. Biraz dönüp de kendimize bakıp acaba nerede hata yaptım desek ya...

Adamın arabasının tekeri kesmek kabul hata... Ama varsa bir problemin insanca konuşursun kardeşim niye tüfeğini alıp sağa sola kurşun yağdırıyorsun yahu... Sorunun çözüldü mü sanki. Başın göğe erdi mi derler adama.Olan gene sana olmadı mı? Ya diğerine ne demeli... Neymiş efendim polis ceza yazmış, hoopp al eline bıçağı salla sağa sola o da iyi valla. Hem de etrafındakileri yaralayıp yaralamayacığını düşünmeden, birine zarar gelir demeden. Gerçi düşünsen o hareketi yapmazsın da... Noldu peki? Koca bir hiç. Bu ne öfkedir ya.

Bize büyüklerimizden öğretilen çok güzel bir davranış vardır. Otobüste evde orda burda senden büyük birini yer ver evladım saygılı ol derlerdi. Hee belki konudan konuya atlıyorum ama hangisini yazayım bende şaşırdım! Otobüse bindim eve gidiyorum. Yaşlı bir amca zor duruyor ayakta. Genç bir delikanlı tahmini 25-27 arası işte. Oturmuş kulağında kulaklık, elinde kitap okuyor. Bu da son yılların yeni modası.. Ama hemen suçlamayın çocuğu sonunu bi' dinleyin.

Amcalarımızdan biri tahmini oda 50-55 yaşa arası eliyle dürttü genci. Tabi ben de bir olayın çıkacağını sezdim izliyorum. Genç kulaklıkları çıkardı, amcanın yüzüne döndü baktı ne var der gibi. Sevgili amcamız bilemeden hemen şak yapıştırdı lafı -Oğlum siz nasıl gençsiniz böyle kalkıp yer versenize yaşlı amcaya-

Heee bu arada öyle hiç de yumuşak değil, resmen döver gibi söyledi. Genç adam:"Yok amca ben veremem başkası versin" dedi. Diğer taraftan bir ağabey (bakın ağabey dedim özellikle) belinden çıkardı bıçağı... "Kalk lan terbiyesiz herif vururum seni" demez mi... Haydeeee...Çıktı otobüste bir kargaşa bağırış çağırış şoför amca çekti sola.

Noluyo falan derken, tabi herkes hem gence hem de o magandaya söyleniyor, yaşlı amca yok ben oturmam diyor, derkeeenn anladık ki çocuk meğer sakatmış bir ayağında özür var destekle yürüyormuş. Bunu gören yolcular bu sefer saf değiştirip:"Ayyy nasıl millet olduk böyle hemen anlamadan bilmeden bıçak mı çıkar" dediler.

Yaaa güler misin ağlar mısın... Nolur biraz sakin olalım her olaya sakin yaklaşalım. Bu insanlar bu kadar kolay zarar veren aletleri takmasınlar bellerine.Tüm dünya televizyonları her kanalda sakinleştirici terapi vermiş. Bilmiyorum nedir ama birileri bi' şeyler yapsın artık nolur. Ne yeriz ne içeriz bilmem kudurmuş yaşıyoruz ya. Haber desen izleyemez olduk, her saniye bir olay. Dışarı çıkıyoruz nefes alalım yok orada da bir olay! Ne olacak böyle bizim sonumuz yaa.. Duyduk duymadık demeyin valla benden söylemesi sonunda burnumuzu bile dışarı çıkaramıcaz... :-)