Okullar Açıldı

Okular açıldı. Kimi çocuklar okul hayatındaki ilk adımlarını attı, kimileri yeni okul, yeni arkadaşlarla tanıştı. Benim de çocuklarım okullarına ve bazı arkadaşlarına aralarından ayrılsa da onları tekrar görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Aslında bu sene çocukların okullarını değiştirmeyi çok düşündüm. Aklımda çoğu zaman soru işaretleri oldu. Başka okullar baktım, eğitim şartlarını araştırdım ama bu kararı alırken onlarla da konuşmam gerektiğine karar verdim.

Biz ebeveynler çoğu zaman aile içinde kararlar alırken çocuklarımızla pek konuşmayız. Bu onların hayatında bir süreç olsa bile... Ben her zaman aile içinde alınacak kararların benimle de paylaşılmasını istedim ama olmadı. Ama ben çocuklarıma bu haksızlığı yapmak istemiyorum ve alacağım kararları paylaşıp ortak bir yol buluyoruz.

Okullarını değiştirmeyi düşümdüğüm zaman onlarla da konuştum. Nekadar ''bizim için farketmez anne'' deseler de eski okullarına devam etmek istediklerini anladım. Ve bunlar benim çocuklarımsa bu kararı biz ortak vermeliyiz dedim, kimin ne dediğini pek umursamadan eski okullarına dönüş yaptık. Şimdi görüyorum ki hem benim hem onların isteklerini karşılayan ve en önemlisi onların mutlu olduğu bir okulda eğitimlerini sürdürüyorlar. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı, sağlıklı, mutlu bir eğitim yılı diliyorum. :)