Bize Neler Oluyor?

Acaba içtiğimiz sulara bi' şey mi katıyorlar? Herkes bir asabi, herkes bir öfkeli, sanki patlamaya hazır bomba gibi yaşıyoruz. İnsan bir dışarı çıkmaya dursun... Bazen evde yalnız kalmak beni sıkıyor ve kendimi öyle dışarı atıyorum. Bir bakkalla, manavla, kasapla, belki iki çift laf ederim diyorum. Belki biraz yürümek insanları izlemek iyi gelir diyorum ama ne mümkün... Çoğunlukla dışarı çıktığıma pişman olup dönüyorum. (Belki de böyle yaşamaya alışmak lazım) Sadece ihtiyaçlarımı bütün sessizliğim, suskunluğumla alıp dönmek istiyorum.

Üzerime spor bi' şeyler giyip, hafif bir makyaj, biraz parfüm sıkıp dışarı çıkıyorum. Asansörün çağırma düğmesine basıyorum. Yukarıdan sadece 2 dk beklemeye sabrı olmayan biri, asansör kapısını tekmeliyor.''Gelsene beeee... Bırakın bi şunu da biz de kullanalım!" Belki de acelesi var diyorum. Sonra apartmanın dış kapısına merdivenleri kullanarak çıkıyorum. Kapı görevlisi başlıyor binadaki insanları şikayete... Hı hı dercesine başımı sallayıp gidiyorum kasaba... Kasap amca başlıyor koyunu, kuzuyu, danayı şikayete... Ona da bir hı hı deyip başımı sallayıp çıkıyorum.

Biraz caddede yürüyorum. İki araba şoförü başlamışlar kavgaya,tartışmaya. Bütün trafik felç,arkadaki araçlar kornalara basıyor. Sebebi neymiş efendim yok önce sen geçicen, yok önce ben geçicem. Görseniz imkan bulsalar birbirlerini öldürecekler. Diğer konudan haberi bile olmayan insanlar arkadan başlamışlar birbirlerini yumruklamaya. Bir ya sabır çekiyorum ve tıpış tıpış evimin yolunu tutuyorum. Kendimi eve attım mı, oh be, diyorum.

Peki neden bu kadar öfke, neden birbirimize karşı bu kadar anlayışsızız? Neden bu kadar düşmanız birbirimize. Bakıyorum hadi sokaklar ring alanı peki hane içlerimiz? Oralarda neden kavga içindeyiz? Herkes birbirinin ağzından çıkacak tek kelimeye bakıyor. Biri bişey söylese hoooppp hemen küsme, hemen kavga sebebi oluyor. Çocuklarımız bile bir bomba gibi büyüyor. Onlar da oyunu eğlenmek için oynamıyor artık. Sürekli kavga içindeler. Havada tokatlar, tükürükler uçuşuyor. İyi ama neler oluyor? Neden bu kadar hoşgörüsüz, neden bu kadar anlayışsız ve kavgacıyız? Yoksa mesele içtiğimiz suda değil de havada mı? Allah aşkına bize neler oluyor?