Android İçin Şifre Yöneticisi: Safe In Cloud

Gizliliğe önem veren Android tabanlı akıllı telefon kullanıcıları için mükemmel bir şifre yöneticisi: "Safe in Cloud"... Telefonunuzda başkalarının görmesini istemediğiniz dosya, bilgi, belge ve klasörleri tek tek veya toplu şekilde şifrelemenizi sağlayan Safe In Cloud adlı küçük program sayesinde telefonunuzun başkalarının eline geçmesinden endişe etmenize gerek kalmayacak.

Basit bir arayüzü ve küçük boyutuna rağmen son derece işlevsel bir parola yöneticisi olan  Safe In Cloud sayesinde istediğiniz tüm dosyaları şifre korumalı hale getirebilirsiniz. Öyle kullanışsız bir şey sanmayın programı çünkü dilediğiniz takdirde "klasördeki tüm dosyaları şifreleme" özelliği de bulunuyor. Yani gizli saklı neyiniz varsa bi' klasöre sallayıp içindekileri topluca şifre koruması altına alabilirsiniz. Ya da "arkadaş ben uğraşmayı seviyorum" diyorsanız, o zaman ne haliniz varsa görün. Şaka şaka, olur mu öyle şey :) Dosyaların ayrı klasörlerde durması gerekiyorsa tek tek de şifreleyebilirsiniz tabi ki :)

Safe In Cloud, ayrıca kredi kartı bilgilerinizin yanı sıra, web ve e-mail hesaplarınızı da 256-bit AES ile şifreliyor. Şimdi "256-bit AES ile şifrelersem bu bilgiler hiçkimsenin eline geçmez mi yani kesin olarak?" diye soranlar olabilir. Olur yani, olmaz demeyin :) Açıkçası bu sorunun cevabını bilmiyorum ama programın tanıtımında belirttiklerine göre önemli bi' şey olsa gerek :) Benim bilgilerim henüz çalınmadı ama... O yüzden iyi bir koruma sağladığını söyleyebilirim. En azından kendi açımdan durum böyle.

Safe In Cloud bağlantısına tıklayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz. He unutmadan eklememde yarar var; Google Play Store Mağazası'nda uygulamanın satış fiyatı $1.99 fakat ücretli olduğu için hemen soğuk bakmayın. Ödeyeceğiniz paranın karşılığını sonuna kadar alacağınız bir uygulama. Ayrıca sık sık güncelleniyor. Yani verdiğiniz paranın karşılığını size ödemeye çalışıyor uygulama yapımcıları.

Gmail Kurumsal Destek İptali ve Yandex Serüveni başlıklı bir önceki yazımda Gmail destekli @yazarcizer.net uzantılı mail hesabımın iptalinden, sonrasında ise bu hizmeti artık Yandex'ten almaya başlamamdan ve Yandex'in Gmail'den daha iyi olduğuna dair düşüncelerimi örneklerle açıklamıştım. He biraz da esip gürlemiştim Gmail'e. Belki okumak istersiniz diye şe' yaptım :)