Ödüllü Yarışmalarımızın Sonu...

Merhaba sevgili Yazarçizer,

Bugün sana bir nevî iç dökmeye, ekip olarak yaşadığımız sıkıntıları anlatmaya geldim... Bu site ilk olarak "kişisel" amaçlar doğrultusunda kurulmuşken, yıllar evvel "neden sadece ben yazayım ki" düşüncesinin doğması ile birlikte farklı bir yola girdi. Fakat bu rota değişikliği beraberinde pek çok kodlama ve tasarım bilgisi de gerektirdiğinden, tek başıma altından kalkmam mümkün değildi. Devreye "kardeşim" dediğim Fatih Emre girdi ve sitenin kod yükünü sırtlandı. 

Gün geçmedi ki site için yeni bir isteğim olmasın... Farklı kesimlerden, yepyeni görüşlere sahip insanların birer birer üye olduğu ve düşüncelerini paylaşmak istediği bir platform haline gelince site, artık isteklerin de önünü almak zor oluyordu haliyle :) Sağolsun Fatih de beni bir kere olsun kırmayıp gecesini gündüzüne kattı. Şu sitede insanlara bir nebze de olsa faydamız olsun düşüncesiyle kaç gece sabahladık, kaç defa haftalık yazılım kamplarına girdik, kaç gün gece gündüz demeden beyin fırtınası yaptık sayısını yalnızca Allah bilir; zira biz unutalı çok oldu.

Sonra kendi haline takılan iki kafadarken, üyelerimizden sorumluluk almak isteyenler, ya da yazma konusunda gerçekten kabiliyeti olduğu öne çıkanlar oldu... Gönüllü bir şekilde editör ekibimize bugüne dek yaklaşık 15 kişi katıldı ama ekserisi kısa ömürlü oldu. İçlerinden ikisi uzun soluklu olarak devam ettiler; birincisi Öznur Hanım. Bu sitem yazısının vesilesiyle sayısız teşekkürü de ona borç bilirim. İkincisi de Rana Hanım... Sağolsun o hala bu sıkıntılı, stresli, bize bakan yönüyle zerre miskal getirisi olmayan bu işi sürdürmeye, başındaki binbir türlü sıkıntı ve yoğunluğa rağmen hala devam ediyor.

Verdiğimiz hizmetin kusursuz olduğunu iddia etmek haddimize olmasa da size bakan yönü ile yaşadığınız bir sıkıntı var ve o sıkıntı da gönderdiğiniz içeriklerle ilgiliyse; bu işin bir de yazılarla ilgilenen, gerektiği takdirde düzenleme yapan, eksiklerini kırıcı olmadan ifade etmeye çalışıp yazara iade eden editör ekibine bakan yönü var. Her gün gelen onlarca yazıdan mümkün olduğunca tamamını yayınlamaya çalışırken harcadığımız ve karşılığında elimize eleştiriden başka hiçbir şeyin geçmediği saniyeler, dakikalar, saatler, günler, aylar, yıllar var...

Yurtdışında yaşadığım için sitenin sadece yazı onaylama, yayınlama, üyelerle iletişim gibi konularıyla ilgilenebiliyorum. Rana Hanım ise buna ek olarak üyelere gönderilen hediyelerle ilgili araştırma, satın alma, gönderme gibi hususlarla meşgul... Bu işin bana yüklediği sorumluluk ve stresle uğraşmak istemeyip defalarca sitenin yayın hayatına son vermek istememi hep bu iki kişi engelledi. Ve ikisi de Türkiye'de oldukları için sitenin yükünü ister istemez daha fazla çekiyorlar. 

Geleyim yazının sebebine sevgili Yazarçizer... Bu kadar uzun bir girizgahtan sonra; artık ayın birincilerine ödül vermeyeceğimizi duyurmak istedim. Etik olması açısından son defa, bu ayın birincisine ödülünü gönderip, bu uygulamayı rafa kaldırıyoruz. Çünkü saatlerce kafa patlatıp her ay konu belirleme, adil olma açısında puanlama sisteminde sürekli iyileştirmeler yapma, el emeği göz nuru hediye paketlemeleri (Rana Hanım'a tekrar teşekkürler emekleri için), ve onca uğraşa rağmen avuçlarımıza baktığımızda boş olduklarını fark ettik. Kargo firmasının sorumsuzluğunun hakaretini de biz işittik, hediyeyi beğenmeyenden azarı da... Velhasıl, artık biz bu işten vazgeçtik.

Yani demem o ki, ne biz ekip olarak bu kadar stres yaşayalım düzgün hizmet vermek için; ne de memnuniyetsiz arkadaşlar benim bu kadar teşekkür edip hakkını nasıl ödeyeceğimi düşündüğüm insanlara saygısızlık etsin. Kendim için söylemiyorum ama burada sırf hatır için ya da insanlara hizmet etmek için zamanını harcayan kimsenin daha fazla kırılmasına gerek yok. En nihayetinde bu bir gönül işi, ve işin içindeki insanların gönlü kırıldı.

Kal sağlıcakla sevgili Yazarçizer! Ödül olmasa da, senin ödül için yazmadığını biliyorum. Sözüm, birincilik ya da hediye hırsıyla gönülleri kırıp dökenlere...

Bir başka yazıda görüşmek üzere... En kısa sürede gönderilen içerikleri puanlamaya tabi tutup tutmayacağımızla ilgili bir duyuru yapacağız kısmetse. Düşünce ve önerilerin varsa, bize iletişim formu aracılığıyla gönderebilirsin.

Sevgiler.