Twitter Otomatik Takipçi Programı [TweetAdder]

Twitter otomatik takipçi programları içerisinde işe yarayan ve internet ortamında hem programı hem de lisansını bulup kullanabileceğiniz bir program olan TweetAdder adlı yazılımdan bahsedeceğim size. Bu yazıdan sonra TweetAdder kullanımı ile ilgili aklınızda muhtemelen soru kalmayacaktır fakat yine de olursa, yazının altındaki yorum bölümü aracılığı ile sorularınızı sorabilirsiniz.

Programı açtığınızda üst menüde "Overview, Open User, Manage Users, Registration, Settings, Activity, Pro Tools, Contact Support ve Help" adlı seçenekler göze çarpıyor. Bunlardan otomatik takipçi kazanmak ve Twitter hesabınızı daha kolay bir şekilde yönetmeniz için gerekli olanlarla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğim. Bilgileri ise programın açılış anından itibaren izlenmesi gereken sırayı dikkate alarak yazacağım.

TweetAdder Registration: Programı ilk açtığınızda lisans kodunu girmek için bu sekmeyi tıklamalısınız. Lisans kodu olarak ne yazacağınızı öğrenmek için yazı sonundaki linki kullanabilirsiniz.

TweetAdder Manage Users: İlgili lisans kodunu ekledikten sonra bu bölüme girerek Twitter hesap bilgilerinizi ekleyip,  hemen altındaki bölümden de eklediğiniz lisans kodunu seçip "Add User" butonuna basmalısınız. Bu bölümde ayrıca, eklediğiniz hesap bilgilerini sıfırlayabilir (Reset User Data) ve kullanıcıya ait bilgileri programdan kaldırabilirsiniz (Remove User).

TweetAdder Owerview: Bilgileri girdikten sonra bu bölümde, hesabınıza giriş yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz. "Turned off" yazıyorsa bağlanmamış, "Turned on" yazıyorsa bağlanmış demektir. "Login failed" yazıyorsa da kullanıcı adı veya şifre bilgilerinden birini yanlış yazmışsınız demektir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise tekrardan TweetAdder Manage Users sayfasına gelerek kullanıcı adınızı seçtikten sonra sağdaki menü aracılığı ile kullanıcı adınızı güncelleyebilir (Update Username), şifrenizi güncelleyebilirsiniz. (Update Password) Fakat buradaki güncelleme işlemleri Twitter hesabınızın şifresini güncellemez. Programa kullanıcı adı veya parola bilgilerini yanlış girdiğiniz durumda, programa doğru şifre ve kullanıcı adı bilgilerini eklemenizi sağlar.

TweetAdder Open User: Bu bölümde listelenen kullanıcı adları içerisinde kendi hesabınızı seçip açtıktan sonra tüm takip etme, takipten çıkma, twit atma, otomatik RT ve mention işlemleri gerçekleştirme gibi etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu bölüm en can alıcı nokta olduğu için biraz ayrıntılı ele alacağım:

[gallery link="file" columns="2" ids="8084,8086,8087,8090"]

 

 

 

 

  1. Kullanıcı Adı:Sol üstteki menüde kullanıcı adınızı göreceksiniz. Tıkladığınızda aşağıdaki seçenekler açılacaktır.

    • Black/White List: Karalisteye eklediğiniz kullanıcı adları ne olursa olsun program aracılığı ile takibe alınmayacaktır. Benzer şekilde beyaz listeye eklediğiniz hesaplar ise unfollow edilmeyecektir. Programda "takip etmeyenleri takipten çık" gibi bir özellik olduğu için white list bu hususta çok işe yarayacaktır. White list'e ekledikleriniz sizi takip etmeseler de unfollow edilmez. Black List'e eklediğiniz ve takip etmek istemediğiniz kişiler ise otomatik takipler aracılığı ile takibe alınmamış olacaktır. Yani kafanızın rahat olması için pek çok konuyu dikkate almış programı yapan gençler :)
    • Followers: Bu bölümde sizi takip eden kişilerin hesapları yer almakta.
    • Followings: Takip ettiğiniz hesapları görebilirsiniz bu kısımda.

  2. Search Users to Follow: Bu bölüm sayesinde çeşitli anahtar kelimelerle ilgili aramalar yaparak o etiketi kullanan kişileri listeleyebilir, onları takibe alabilirsiniz. Ben şu an Twitter'da bakıyorum ve TT listesinde "#rüyamdagördüm" etiketi dikkatimi çekiyor. Arama kısmına bu ifadeyi aynen yazıp arıyorum. "Recent 0 days" seçeneğini işaretliyorum ki bu etiketi son 24 saat içerisinde kullanan kişileri eklesin. Yani amacım; online olduklarını düşündüğüm kişileri eklemek. "Location" ve "Language" kısımlarına dokunmuyorum. "Search Now" butonuna tıklıyorum. 14 sayfalık olunca aramayı durdurdum. Sağ üst köşede 293 tweet bulunduğu yazıyor. Bunların bir kısmı aynı kişiler tarafından atılmıştır muhtemelen... Alt bölümde "Filters" yazıyor. Onu seçip açılan iki seçeneğe de tıklayın. Bu sayede profil resmi yumurta olan hesapları ve attığı tweette link bulunan kişileri kayıt altına almayacak. Genellikle tweet içerisinde link kullanan hesaplar fake veya reklam içerikli oluyor. Yumurta hesaplar da zaten Twitter algoritması tarafından sahte hesap olarak algılanıyor. İki seçeneği de seçtim ve "Save All" butonuna bastım. 238 hesabı kayıt altına aldı. Şimdi bunları takibe alma var sırada. Tabi isterseniz "Save All" butonu yerine, karşınıza gelen ekrandaki twitteri tek tek inceleyip istediklerinizi seçebilir, sonrasında da "Save Checked" butonuna basarak işaretlediklerinizi kayıt altına alabilirsiniz. Ya da küfürlü birkaç tweeti seçtikten sonra "Check Inverse" butonuna basıp, küfürsüz olan tweetlerin işaretlenmesini sağlayabilirsiniz. Artık keyfinize kalmış.
  3. Follow/Unfollow Users: İşte binlerce Twitter kullanıcısının merak ettiği otomatik takip etme ve otomatik takipçi kazanmaişlemlerinin gerçekleşmesini sağlayan bölüm...

    • Follow: Bu bölümdeki otomasyonu aktif hale getirin (Automation On). #to send kısmında yazan rakamı 100 yaptığınızı farz edelim.  Yanındaki "Start" butonuna bastığınızda "Time delay between followers" kısmında yazan saniye aralıklarında 100 kişiyi takibe alır sırayla. Takibe alacağı kişiler ise "Tweet Search" kısmında yaptığımız arama sonucunda belirleniyor. Bu şekilde manuel olarak takip edebileceğiniz gibi, aktif hale getirdiğiniz otomatik takip işlemi de yapılabilir. Otomatik takip düşünüyorsanız, yukarıda anlattıklarımı yapmamalısınız tabi :) Alttaki "Automation Settings" kısmında günlük maksimum kaç kişinin takip edileceğini ayarladıktan sonra iki takip arasında geçmesini istediğiniz sürenin alt ve üst sınırını dakika cinsinden ayarlamalısınız.  Sonra çatır çutur takip etmeye başlayacaksınız zaten...
    • Follow Back: Bu kısmın otomasyonunu aktifleştirmeyin. Sizi her takip edeni takip ederseniz, takipçi/takip edilen oranı düşeceğinden, gerek yok. Boşverin :) Fakat yine de isterseniz aktif hale getirerek sizi takip eden gerkese geri dönüş yapabilirsiniz.
    • Unfollow Users: Bunu da otomatik hale getirin. Takip etmenize rağmen bir süre sonra dönüş yapmayan kullanıcıları takipten çıkmaya yarıyor... "Follow" bölümü ile aynı mantıkta çalıştığı için ayrıntıya girmeyeceğim. Fakat alttaki "Who to unfollow" bölümü önemli. Altta "Wait..." ile başlayan yerde rakam olarak kaç yazarsanız, siz hesabı takibe aldıktan sonra o kadar gün bekler ve takip ettiğiniz kişi dönüş yapmadıysa, o kadar gün sonunda unfollow edilir otomatik olarak. Tabi manuel olarak da yapabilirsiniz bu işlemi en üstteki kısımdan. "Who to unfollow"a basında üç seçenek çıkıyor. "...that were followed using Tweet Adder" seçeneği; Tweet Adder programı ile takibe alınan kişiler dönüş yapmazlarsa unfollow edilsin demek. "...any nonreciprocal..." seçeneği, size dönüş yapmayan tüm hesapların unfollow edilmesi, "...(white list)" seçeneği ise beyaz listeye eklediğiniz kişilerin haricindekilerin unfollow edilmesi demek...

  4. Tweets:Bence lüzumsuz ve kullanılmaması gereken bir bölüm. O yüzden yalnızca 'daha az lüzumsuz' olan kısımlarını açıklayacağım :)

    • Tweets: Siz bilgisayar başında yokken de program listeye eklediğiniz 140 karakterlik metinleri tweet olarak göndersin istiyorsanız, kullanın; çekinmeyin.  Fakat otomatik gönderim için "Automation Off" yazan butona tıklayıp butonun "Automation On" haline gelmesini sağlamalısınız.
    • Re-Tweets: Seçtiğiniz birkaç kullanıcının, belirttiğiniz anahtar kelimelerdeki tweetlerini RT etmenizi sağlar. Otomatik gönderim de gerçekleştirebilirsiniz. Tabi anahtar kelime seçmeniz de gerekmez. Sadece kullanıcı adı belirtip de bu işi gerçekleştirebilirsiniz. Ama adam saçma sapan şeyler yazabilir. O yüzden sakata gelme ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız.

  5. Messages:Tavsiye etmesem de ilgilenirseniz kullanabilirsiniz tabi.

    • Thank You Messages: Sizi takibe alan kişilere otomatik mesaj göndermek için kullanabilirsiniz. "Check for new followers every 20 to 40 minutes" ifadesi ise "20 ile 40 dakika arasında değişen periyotlarla yeni takipçileri kontrol et" anlamına geliyor. Sayıları değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi... 140 karakterlik mesajınızı da yazdıktan sonra "Add" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
    • Other Messages: En eski takipçilerinizden başlayarak (send to oldest followers first), en yeni takipçilerinizden başlayarak (send to newest followers first) veya rastgele (send in random order) tüm takipçilerinize otomatik mesaj gönderebilirsiniz.

  6. Trends: Bu bölüm dünya genelindeki TT listelerini içerdiğinden kurcalamanıza gerek yok. Türk takipçi bulmanız çok zor bu bölüm aracılığı ile.

Bilmiyorum Tweet Adder kullanımı ile ilgili aklınızda bir soru işareti kaldı mı... Eğer kaldıysa yorum bölümü aracılığı ile sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Programı ve lisans kodunu indirebileceğiniz linkleri Tweet Adder adresinden öğrenebilirsiniz. Rar dosyasının şifresi www.yazarcizer.net