Domain Nasıl Alınır?

İnternete verilen önemin günden güne arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu bağlamda domain alma ile ilgili olarak webmaster sitelerine yeni üye olan arkadaşlar başta olmak üzere pek çok kişinin yaşadığı bir sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olayım istedim. Pek çok insan kendine ait bir web sitesi olsun istiyor fakat bunu nasıl gerçekleştireceği konusunda hiçbir bilgiye sahip değil... Peki bir domain nasıl alınır? Her isteyen domain alabilir mi? Domain alırken nelere dikkat edilmelidir?

Domain Almadan Önce

Domain adı mutlaka belirlenmelidir. Pek çok kişi domain almak için bir site bulur, sonra aklına gelen site adlarını tek tek dener. Boş olan bir isim bulana kadar birbirinden farklı onlarca, yüzlerce isim deneyen kişiler tanıyorum. Fakat iyi bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız, alternatifleriniz belli olmalı.

Web sitenizin hangi alanda hizmet edeceği ve ne tür içerikler barındıracağına karar verin. Domain alma işleminden sonra sitenizin adını değiştirme lüksünüz olmayacağından, içerikle alakalı bir isim belirlemelisiniz. Bunu doğru şekilde gerçekleştirmek için de içerik ve domain adının uyumlu olması gerekmektedir.

Domain Alma İşlemi

webadam

Domain almak için tercih edeceğiniz firma kaliteli olmalıdır. İnternet üzerinde pek çok şikayet sitesi mevcut. Popüler şikayet sitelerinde, domain almayı düşündüğünüz sitenin adı ile ilgili arama yaparak, müşterilerin şikayetleri varsa kontrol edebilirsiniz. Arama motorlarını sadece ödev araştırmak için kullanmayı bırakıp, bu tür işler için de kullanarak yaşanması muhtemel domain problemlerinin önüne de baştan geçmiş olursunuz. Bu sayede yalnızca güvenilir domain firmalarını çalışma listenize eklemiş olursunuz. "Ben arama yapmak istemiyorum; bana direkt site adı ver" diyecek olanlara ise Webadam'ı önerebilirim.

Domain Aldıktan Sonra

Bir web sitesine sahip olmak için yalnızca domain almak yeterli değildir. Domaini tabela olarak düşünebilirsiniz. Bu tabelayı asacağınız bir dükkana da sahip olmalısınız ki bu dükkana da genellikle "web alanı" adı verilmektedir. Web alanı almak için de güvenilir hosting şirketleri ile çalışmak daha doğru olacaktır. Yine hangi hosting şirketleri güvenli, hangileri hosting şirketleri güvenli değil öğrenmek için Google'da kısa bir araştırma yapabilirsiniz.

hosting şirketleri