Seo Yapılandırma Merkezi

Hiç şüphesiz Twitter sayesinde her gün yüzlerce, binlerce internet sitesi yeni kullanıcılara ulaşmakta ve profilden profile aktarılmaktadır. Twitter seo açısından çok önemli bir silahtır. Bir sitenin tweet’ lerde kullanılması ile sitenin Google ve Bing arama sonuçlarındaki yeri etkilenebilmektedir. Bu sebeple Twitter tweet’ lerine seo çalışmaları sırasında önem vermelisiniz.

Seo çalışması sırasında belirtilmesi gereken konu Tweet’ i kimin gönderdiğinin de arama motorları tarafından bir değere sahip olduğudur. Örneğin, tweetleri çok fazla retweet’lenen bir Twitter kullanıcısının sitenizi tweet’ lemesi durumunda belki de pek çok backlink çalışmanızdan daha kaliteli bir etki sağlamış olabileceksiniz. Çok fazla takipçisiolan ancak az sayıda kişiyi takip eden bir Twitter kullanıcısının da arama motorları gözünde değeri yükseklerde bulunmaktadır. Twitter kullanıcılarını sitenize çekmeniz arama motoru optimizasyonu bakımından çok faydalı olacaktır.

Bunu tıpkı ünlü birisiniz sizi tanıması olarak düşünebilirsiniz. Her hangi bir ünlüyü binlerce kişi tanıyabilir ancak onun tanıdıkları az sayıda ve değerli olacaklardır. Buradaki mantık da aynen bu şekilde ilerlemektedir.

Sitenizin reklamını ücretsiz olarak binlerce kişiye duyurabileceğiniz Facebook konusuna başlarken işiniz ile ilgili bir Facebook sayfasına sahip olmanız gerekecektir. Facebook sayfanızı hiç kullanmayı düşünmüyor olsanız bile en azından kayıt olarak başkasının sizin işinizle ilgili bir Facebook sayfası yaratmasını engellemiş olabilirsiniz. Bunun için http:// www.facebook.com/pages/create.php adresini ziyaret edebilir ve sitenizin ya da işinizin içeriğine göre Facebook sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Facebook sayfanızı oluşturuken internet sitenize olan bağlantıyı ve sayfanız için logo ya da sitenize özgü bir resim dosyasını eklemenizi öneririm. Bu sayede sayfanız bir kimlik kazanacaktır. Ayrıca Facebook sayfanızın “Hakkında” bölümünü doldurarak Facebook sayfanızı ziyaret edenlere siteniz hakkında bilgi verebilirsiniz.