Anket Doldurarak İnternetten Para Kazanma

İnternet günümüzde öyle bir hal aldı artık ulaştığı boyut sayesinde insanlar evlerinde oturarak internetten para kazanabilmekte… Önceleri yalnızca bilgi paylaşımı için kullanılan internet ödev araştırmaları gibi hususlarda işe yaramaktaydı fakat zamanla sosyal ağlar, arkadaşlık gibi amaçlar doğrultusunda da kullanılmaya başlandı. Günümüzde ise internet artık bir ekmek kapısı olarak görülmekte. Pek çok insan günde birkaç saat harcayarak ev geçindiriyor desek yanlış olmaz. Hatta interneti yalnızca geçimi için kullanan kişiler sabahtan akşama kadar ilgilendikleri takdirde ciddi meblağlar kazanabilmektedir.

Bu bağlamda internetten para kazanma yolları arasında yer alan anket doldurma işi de pek çokları için geçim kaynağı olarak tercih edilmektedir. Önceleri kamuoyu araştırması için sokaklarda günlerini harcayan anket şirketleri artık yaygınlaşan internet sayesinde hem kendileri yorulmamış, hem de insanlara para kazanmak için bir imkan vermiş oluyor. Anket firmaları, çalışanlarına anketörlük için ücret vermektense bu ücreti anket çalışmasına katılan kişilere vererek hem bu kişilerin zamanın almış olmanın karşılığını vermiş, hem de pek çok anlamda tasarrufu amaçlamaktadırlar.

10 dakika ile 30 dakika arasında bir zaman ayırarak; 10 dakikalık bir anketten yaklaşık olarak 15 TL kazanabilir, bu süre 20 dakikaya çıktığında ise ücret 40 TL’ye kadar yükselebilmektedir. Tabi bu ücretler standart değil. Her anket firmasının kendine göre belirlediği bir ücret tarifesi vardır fakat fikir sahibi olmanız açısından yukarıdaki örnek verilebilir. Eğer yabancı diliniz varsa, yabancı dilde yayın yapan siteler sayesinde de anket doldurarak internetten para kazanabilirsiniz.