Cilt Kremlerine Dair...

Televizyon Spikeri , kameraman arkadaşı ile birlikte geldiği süper markette canlı yayına geçmiş oradaki insanlarla röportaja başlamıştı. Ekranda görünmek için can atanlar, birbirlerini iteleyip duruyor, geride kalanlar ise, kameraya gülerek el sallıyordu.

Spiker, çevresindeki hanımları inceden inceye süzdükten sonra, elindeki mikrofonu genç bir kıza uzatıp:"Sayın bayan!" dedi. "Güzellik konusunda tarafsız bir araştırma yapıyoruz. Özellikle cilt güzelliğinizi neye borçlu olduğunuzu sorabilirmiyim size ?"

Genç kız haifçe kızarıp:"Henüz yeteri kadar para kazanamadığım için cildime salatalık kabukları yapıştırıyorum" dedi. "Arada bir de salatalık kremi kullanıyorum. Bu yüzden de parıl parıl parlıyor elbet".

Spiker, bu sefer genç bir kadına dönerek:"Ya siz hanfendi?" diye sordu. Sizin de cildiniz çok bakımlı görünüyor?". Kadın kendinden emin vaziyette:"Ben pahalı bir cilt setine sahibim" dedi. "Düzenli olarak cildime bakar, sabah akşam makyaj yapıp nemlendiririm".

Röportajın burasında, orta yaşlı bir hanım devreye girerek:"Vaktiyle ben de öyle yapmştım kızım" dedi. Ama makyaj biraz fazla kaçmış olmal ki, cildim ıslak bir çamaşır gibi sarktı.

Spiker, canlı yayında oldukları için durumun kötüye gittiğini anlamıştı. Orta yaşlı kadının sözlerini boğuntuya getirmek gayesiyle bir kaç kere öksürüp:"İyi ama hanfendi" diye atıldı. "Cildiniz hiç fena görünmüyor ki".

Kadın boynunda ki fuları çözüp altındaki izleri gösterirken:"Siz, estetik amelyatı diye bir şey duymadınız herhalde" diye çıkıştı. "Cildimi gerdirmek için birkaç defa bıçak altına yattım".

Spiker, bir anda berbat olup meslek hayatını tehlikeye sokan röportajını nasıl noktalayacağını düşünürken, süpermaketin raflarına mal dolduran yaşlı bir kadın gördü. Kadının siması pırıl pırıldı ve değişik bir güzelliğe sahipti. Spiker, çalıştığı televizyona boy boy reklam veren kozmetik firmalarını daha fazla kızdırmamak için ister istemez o tarafa yönelerek:"Teyzeciğim" dedi. "Lütfen bizi bağışlayın. Cilt bakımı konusunda araştırma yapıyoruz. Siz, ilerlemiş yaşınıza rağmen bu kadar güzel olan cildinize nasıl bakıyor ve nasıl bir kerem sürüyorsunuz ?"

Yaşlı kadın, yüzünü spikerden kaçırırken:"Ben yüzüme pek krem sürmem yavrum" dedi. "Ama onu seccdadeye sürerim. Eğer bir güzellik varsa secdelerin Nurudur..." <3