Facebook Profilimde İzinsiz Video Paylaşılıyor

Özellikle son zamanlarda profillerde saçma sapan şeyler paylaşılmaya başlandı. Birinin profilinde "Yok artık daha neler!", "Bu kadar da olmaz!" tarzı başlıklar altında paylaşılan videoları gören kişiler, arkadaşlarına güvenerek videoyu tıklıyor ve "Uygulamaya İzin Ver" uyarısı ile karşılaşıyor. Bu uygulamalara izin verdikten sonra ise ortalık karışmaya başlıyor :)

Başta kendi arkadaşlarımda gördüğüm bu sorunun çözümünü yazayım dedim ben de... Eğer sizin de izniniz olmaksızın profilinde video, bağlantı ya da yazı paylaşılıyorsa ve şifrenizi sizden başka kimsenin bilmediğine eminseniz, yapmanız gereken ilk şey bir daha video türü şeyleri tıkladığınızda, "Uygulamaya İzin Ver" şeklinde bir uyarı ile karşılaşırsanız TIKLAMAYIN! Çünkü video izlemek için uygulamalara izin verme zorunluluğunuz yok. Kaç video izlemek için uygulamaya izin verilir ki var mı yani böyle bir şey :)

Sonrasında ise izin verdiğiniz uygulamaları gözden geçirin... Bunun için de aşağıdaki yolu takip edin ve izin verdiğiniz uygulamalardan bilmediğiniz varsa, iznini kaldırın gitsin:

Hesap > Gizlilik Ayarları > Uygulamalar ve İnternet Siteleri (Ayarları Düzenle)

Açılacak olan sayfada ise "Kullandığın Uygulamalar" bölümündeki "Ayarları Düzenle" linkine basın. İstemediğiniz uygulamaları izin listenizden kaldırın. Bu işlemler sonrasında profilinzde saçma sapan şeyler paylaşılmayacak artık. Ve Facebook'taki bu tarz şüpheli durumlardan kaçının. Yani izlemeyiverin bir videoyu da. Emin olun ölmezsiniz.