Siyaset Yapmak mı, Güç mü?

Aktif olarak çalıştığım şu son seçimin öncesinde ve sonrasında aklımı kurcalamaya başlayan bir soruydu bu; Amaç siyaset yapmak mı yoksa güç kazanmak mı?

Biraz düşündüm sonra, inceledim geçmiş haberleri... Önümdeki gazeteye bakındım biraz da, siyasilerin verdiği demeçler vs. Sıkılmaya başlayıp koydum bir kenara hepsini ve sonra  düşünmeye başladım. Acaba önümüze aday olarak çıkıp, bizden oy isteyenler gerçekten siyasi bir duruşa sahip mi, yoksa tek amaçları milletvekilliği makamının verdiği gücü elde etmek mi?

Haklarını yemek olmasın diye hepsini işaret edemiyorum, sonuçta hepsini tanımıyorum, tanıyamıyorum. Dile kolay 75 milyonu temsil eden 550 milletvekili var orada. Say deseniz kaç tanesini sayabilirim bilmiyorum bile. Tabi hal böyle olunca, bu konudaki düşüncelerimiz sadece gazete ve televizyonlarda boy gösterip, birbirine laf atan beyler ve bayanlar sayesinde oluşuyor.

Bakıyoruz söylemlere, ne diyorlar diye... E öyle ya, vekil diye göndermişiz onları oraya, hepsini takip edemesek bile, hiç takip etmemekten iyidir diyerek göz ucuyla takip ediyoruz olanları... Ama insan üzülüyor be! Fuzuli kavgalar, günü gününü tutmayan söylemler, siyasi olmayan gereksiz tartışmalar vs. Hangisine bakarsanız bakın, elindeki gücü hakkıyla kullanmasını biliyor ama yerinin getirdiği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmesini bilemiyor maalesef. E şimdi insan düşünüyor, bunlar oraya millet menfaatleri için mi gitti yoksa Ğ partisinin menfaatleri için mi? Yahut kendi menfaatleri için mi?

Düşündükçe çoğalan gereksiz sorulardan sıkılıp, siyaset uzak olsun benden demekten kendimi alamıyorum haliyle... Varın siz karar verin, vekilimiz olsunlar diye mi oy verdik, yoksa güçlerine güç katsınlar diye mi?