Twitter Güvenliği ve HTTPS Protokolü

Bir önceki yazımda, Facebook güvenliği sorusunun cevabını yazmıştım ve sosyal ağ güvenliği ile ilgili yazarak devam etmeyi planlıyorum bir süre daha... Facebook standart ayarlarında bağlantı, Https protokolü üzerinden gerçekleşmediğinden ötürü, kişisel bilgileriniz ve paylaştıklarınız, güvenli olmayan, şifresiz bir şekilde gönderildiğinden ötürü 3. şahıslar tarafından da okunabilme riskine sahipti. İşte aynı risk Twitter'da da var.

Twitter güvenliği de bu konuda sebebini bilmediğim bir şekilde, standart ayarlar gözetildiğinde yetersiz. Bilgi paylaşımı Https değil de, Https protokolü üzerinden yapılıyor. "Https Nedir?" linkine tıklayarak ilgili konu ve Facebook güvenliği ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Gelelim bizim konumuza; Twitter güvenliği...

Twitter Https Ayarı

Twitter'da standart ayarlar, bilgi paylaşımının Http protokolü üzerinden yapılmasını öngörüyor. Bu ayarı değiştirmek için ise küçük bir ayar değişikliği gerekli... Aşağıdaki yolu izleyerek, bilgi paylaşımının Https protokolü üzerinden gerçekleşmesini sağlayarak bilgilerinizin şifrelenmesini ayarlayabilirsiniz:

Pencerenin sağ üst köşesindeki üye adınıza tıklayın. Sonrasında ise;

yazarcizer(üye adı) > Ayarlar >Her zaman HTTPS kullan

ilgili kutucuğu işaretlerip "Kaydet" butonuna bastıktan sonra şifrenizi de girdiğiniz takdirde, ilgili düzenlemeyi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İnternette paylaştığınız bilgilere dikkat etmeniz gerektiğini belirterek yazıyı bitireyim. He bu arada, yolda yürürken kenardan gitmeyi de ihmal etmeyin :) Etliye sütlüye karışmadan, efendi efendi gidin :)

twitter follow