AİBÜ Yaz Okulu ve Hazırlık Ücreti Düşsün mü?

Yazının başında belirtmemde yarar var... Eğer AİBÜ 2012 - 2013 Harç Ücretleri ile ilgili bilgi arıyorsanız, linke tıklayın. Bu yazı başka konuyla alakalı =) AİBÜ yaz okulu ve hazırlık okulunda 2. öğretim öğrencileri normalin 2 katı ücreti ödüyor malumuzun üzere. Bu konu ile ilgili olarak Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mehmet Bahar ile görüşmemiz üzerine 'dilekçe verdiğimiz takdirde durumun yeniden incelenip değerlendirilebileceğini, bu talebin herhangi bir sakıncalı tarafı bulunmadığını' öğrendik. Malumunuz üzere üniversite öğrencilerinde dahi yerleşik bir düşünce var:"Sistemi eleştirmek vazifem, ama düzeltmek benim işim değil". Bu düşüncenin altında da biraz korku yatıyor aslında. İşte Sn. Rektör Yardımcısı'na da bu düşünceyi ifade ettiğimizde, aldığımız cevap yukarıdaki şekilde oldu.

Aslında imza kampanyası düzenlemeyi düşünüyorduk fakat yasal olarak bireysel bazda imza toplama kampanyası düzenlemek suçmuş ve bu sebepten ötürü yaklaşık 1 ay boyunca uğraşmama rağmen stand izni verilmedi. En sonunda ben de böyle birşey yapmayı düşündüm.

Sosyal ağların gücü yadsınamaz. İmza kampanyası düzenleyemiyor oluşumuz, 2. öğretim öğrencilerinin  yaz okulu ücretinin de 1. öğretim öğrencileri ile eşit seviyeye çekilmesini talep etmemize engel değil. Kapı kapı gezip bu konu ile ilgili dilekçe talep edemeyeceğimizden, bu şekilde bir organizasyon düzenleyeyim dedim :)

8 Mayıs 2011 tarihinden itibaren yaz okulu ve hazırlık okulu öğrencilerinin, eş zamanlı olarak aldıkları ders için farklı ücret ödemelerine dair dilekçelerimizi rektörlüğe iletelim. Bu yazıyı elinizden geldiği kadarı ile arkadaşlarınızla paylaşın. 'Ne kadar çok dilekçe yazılırsa, o kadar öğrenci bu konudan rahatsız oluyor' anlamına geleceğinden ötürü, sizlerden yardım istiyorum...

Aşağıya bir dilekçe örneği yazıyorum. Kendinize göre düzenleyip 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Rektörlük binasındaki Evrak Kayıt bölümüne dilekçenizi verebilirsiniz. Lütfen konuya duyarsız kalmayın. Vereceğiniz bir dilekçenin size bir zararı olmayacak fakat bu konudaki geçerli uygulamanın değişmesi için belki de çok büyük yardımı dokunacak.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ :

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

REKTÖRLÜK MAKAMINA

Üniversite Yaz Okulu ve Hazırlık yönetmeliğinde konu ile ilgili herhangi bir madde bulunmamasına karşın, 1. öğretim ve 2. öğretim öğrencileri aynı saatte ders almalarına rağmen farklı ücret ödemektedir. Güz ve Bahar dönemindeki ders saatleri farklı olduğundan dolayı iki katı ücret ödüyoruz fakat bu uygulama Yaz Okulu ve Hazırlık Okulu döneminde sürdürülüyor.

İlgili hususun incelenip değerlendirilmesini saygılarımla arz ederim.

08.05.2011

Abdullah PEHLİVAN

(imza)