Facebook Kullananlar Bu Tuzağa Dikkat!

Pazartesi günü Facebook kullanıcıları için yeni bir tehlikenin ilk dalgalarını ihtiva eden gün olarak internetteki yerini aldı... Hesaplarına giren kullanıcılara "Sohbet" kanalı aracılığı ile erişen kişiler aracılığı ile kullanıcı bilgileri çalınıyor. Sohbet kanalında birinden size "hey, i just made a photoshop of you" şeklinde bir mesaj gelirse aman umursamayın :) "Photoshop ile resminde oynama yaptım" anlamındaki bu mesajdaki linke tıklayan kullanıcılardan, hazırlanan tuzak uygulamanın yüklenmesi için izin isteniyor. İzin verdiğinde ise kullanıcı bilgileri (profil ismi, arkadaşlar, fotoğraflar, cinsiyet bilgileri vs.) üçüncü şahısların eline geçiyor.

M86 Security Labs tarafından yayımlanan rapora göre bu tuzak ortaya çıktığından beri 88 bin kişi uygulamaya izin verdi ve 600 bin kişi bu tuzağa düştü.

Eğer siz de bu mesajla karşılaşırsanız, "Allow" yani "İzin Ver" butonuna kesinlikle tıklamayın. Zaten tanımadığınız kişilerden gelen bağlantı ya da uygulamaları kullanmamanız her zaman için, güvenliğiniz açısından son derece önemlidir.