iPad 2 Piyasaya Çıktı!

iPad 2 özellikleri ile ilgili bir yazı yayımlamıştır daha önce... 10 gün kadar önce iPad 2 özellikleri ile ilgili olarak yazdığımız yazıda, başta iPad 2 çıkış tarihi, özellikleri, pil ömrü ve aksesuarları olmak üzere iPad 2'ye dair çokça bilgi vermiştik. iPad 2 çıkış tarihini Avrupa ülkeleri için 11 Mart olduğuna da değinmiştik ve dün, ABD'de iPad 2 satışları başladı...

Amerika'da satışa çıkan iPad 2 için binlerce insan kuyruklar oluşturdu farklı satış noktalarında. Yoğun yağışa rağmen, ellerinde şemsiyelerle piyasaya çıkacak olan ilk iPad 2'leri almak için akın akın satış mağazalarına koşan insanlar, ilk iPad modeline kıyasla çok da fazla yenilikler içermediğine dair bir çok eleştiri almasına karşın mağazalarda kuyruklar oluşturdu.

Daha önceki Apple ürünlerinin satışında tercih edilen ön sipariş yöntemi, iPad 2 satışında uygulanmadı. Yani ön siparişe açılmadığı için de, iPad 2 almak isteyen kullanıcılar sabahın erken saatlerinde mağazaların önünde kuyruk oluşturmak zorunda kaldı.

iPad 2 modelinin mağazalarda satılmaya başlamasından 6 saat sonra ürün, Apple Store'da da satılmaya başladı. Fakat çevrimiçi taleplerin çok yoğun olması sebebiyle ürün teslimatlarında 2-3 haftalık gecikme yaşanabileceği belirtiliyor.

iPad 2 Ücretsiz Kurulum ve Destek

Öte yandan mağazaları kullanarak iPad 2 alan kullanıcılara ilk gün, ücretsiz kurulum ve kullanım desteği verildi. Bu sayede mağazadan ürün alan kullanıcılar ürünün nasıl kullanılacağını biliyor olarak ayrıldı.

İPad 2 Satış Rakamları

iPad 2 satış rakamlarının da ilk iPad modelini geçeceği tahmin ediliyor. iPad satışları aşağıdaki şekildeydi:

  • 1. Gün : 300 Bin
  • İlk Hafta : 500 Bin
  • İlk 28 Gün : 1 Milyon

iPad satış rakamları yukarıdaki gibi iken, iPad 2 satış rakamları ne kadar olur kestirmek şimdiden zor olsa da, geçeceğini ön gören kişi sayısı çok fazla... Teknoloji, ülkemize birkaç ay geriden geldiğinden ötürü iPad 2 Türkiye çıkış tarihi henüz gelmedi, daha birkaç ay var...