Wordpress'e Yazı Ekleme

Yine bir Wordpress ipucu ile birlikteyiz... Yazar sistemi uygulayan Wordpress blog sitelerindeki en büyük problemlerden biri de yazar olmak isteyenlerin "Wordpress sisteme yeni yazı nasıl eklenir?" sorusunun cevabını net olarak bilmiyor oluşları desek yanlış olmaz herhalde. İşte biz de Yazarçizer | Güncel Yazarlar Platformu olarak Wordpress'e yeni yazı ekleme ile ilgili bilgi verelim istedik... Bu yazının sonunda verdiğimiz resmi büyüttüğünüz taktirde görsel olarak da kontrol edebilirsiniz aşağıdaki anlatımı.

Wordpress Sisteme Yeni Yazı Nasıl Eklenir?

  1. Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere Yazılar >> Yeni Ekle sekmesine basarak şu an bu yazıyı yazdığım sayfa açılır.
  2. Konu başlığı kısmına yazı ile ilgili uygun bir başlık yazılır. (1 numaralı alan)
  3. İçerik kısmına yazılması düşünülen bilgiler eklenir. (2 numaralı alan)
  4. Sağdaki "Yazı etiketleri" kısmına yazı ile ilgili anahtar kelimeler eklenir. (3 numaralı alan) Örneğin ben bu yazıda anahtar kelime olarak:"Wordpress sisteme yazı ekleme, wordpress yeni yazı ekleme, wordpresse yazı ekleme, wordpresse yeni yazı nasıl eklenir, wordpresse nasıl yazı eklenir" şeklinde 5 farklı etiket ekledim. (*NOT1)
  5. Yazıya uygun bir kategori seçilir. (4 numaralı alan) Mesela ben bu yazı için "İpucu" kategorisini seçtim. Çünkü Wordpress ile ilgili ipucu içeriyor.
  6. "Bir Resim Ekle" butonu yardımı ile yazıya resim ekleyebilirsiniz. (5 numaralı alan) Yazıya resim eklemeyi düşündüğünüz yere fare ile tıkladıktan sonra "Bir resim ekle" butonuna basın. Daha önceden bilgisayarınıza kaydettiğiniz resim yolunu seçin ve "Yazıya Ekle" butonuna basın. Resmi eklerken, sola hizalama, ortalama ve sağa hizalama seçeneklerinden birini seçerek resmi uygun şekilde yerleştirebilirsiniz.
  7. Sağ üstteki "Yayımla" kısmından yazının önizlemesini görebilir, sonradan üzerinde düzenleme yapabilmek için yazıyı taslak olarak kaydedebilir (taslak olarak kayıtlı yazılar henüz yayımlanmamış olanlardır), yazıyı inceleme için gönderebilir yahut yayımlayabilirsiniz. (6 numaralı alan)

Eğer yazı yayımlama yetkiniz yoksa, "İnceleme için gönder" butonuna basarak, editörler tarafından incelenmesi için yazıyı gönderebilirsiniz. İnceleyen editörler gerekli gördükleri düzenlemeler (noktalama işaretleri, dil bilgisi hataları, etiket düzenlemeleri) sonrasında yazıları yayımlarlar.

NOT 1: Yazıya eklenen etiketlerin arasına "," işareti konur. "okul" etiketi eklenmişse, "okullar, okulda, okulun" gibi ek almış halleri eklenmez.

wordpress yazi eklemeResme tıklayarak orjinal boyutu görebilirsiniz.

Yukarıdaki resme tıklayarak Temel hatları ile Wordpress sisteme yazı ekleme bu şekilde yapılmaktadır. İlerleyen günlerde wordpress yazı ekleme panelinde gördüğünüz butonların işlevleri ile ilgili bir yazı daha yazabilirim. Wordpress yazı ekleme ile ilgili yaşadığınız problemleri yazı altına yorum olarak eklediğiniz taktirde yardımcı olurum.