İnternet Explorer 9 RC

Zaten Windows işletim sistemi sayesinde tarayıcı piyasasını da elinde bulunduran Microsoft, kısa süre içerisinde tahtını Google Chrome yahut Mozilla Firefox adlı açık kaynak kodlu tarayıcılara bırakmamak için sürekli bir yenilik çalışması içerisinde... Eski tarayıcıların güvenlik yönünden çok sayıda açık içerdiği haberlerinin yayılması üzerine müşteri portföyünde bir daralma yaşayan Microsoft, Ie 7 ve Ie8 ile güvenlik açıkları ile ilgili sorunların büyük kısmını ortadan kaldırmış olsa da tarayıcı yavaşlığı sorununa bir türlü çözüm bulamadı.

Daha önce Mozilla Firefox veya Google Chrome tecrübesi yaşayan internet kullanıcıları için inanılmaz derecede yavaş bir tarayıcı olan Internet Explorer'ın açılış süresi, sayfa yükleme süresi, hatta sekmeler arası geçiş süresi bile diğer tarayıcılarla kıyaslandığında son derece yavaş. Hâl böyle olunca, ister istemez bir süre sonra bilinçli kullanıcıların Internet Explorer kullanma oranında düşüş yaşanacak ve Firefox ile Chrome kullanıcı sayısı artış gösterecek...

İşte bu varsayımların gerçekleşmemesi için öncelikle güvenlik açıkları ile ilgili eksiklerini kapatan Microsoft, şimdi de tarayıcı hızlandırma üzerine ağırlık vermiş durumda... Yılların getirdiği tecrübeyi Internet Explorer 9 ile birlikte internet kullanıcılarının hizmetine sunmayı tasarlayan Microsoft, bu amaç doğrultusunda yaptığı çalışmalarda ne denli başarılı olacak bilinmez. Fakat öğrenmek için çok beklemek de gerekmeyecek... Internet Explorer 9 RC sürümünü yüklemek için aşağıdaki bağlantıyı takip etmeniz yeterli olacaktır :

İNDİR : Internet Explorer 9 RC