En İyi 10 Wordpress Anket (Oylama) Eklentisi

Sitedeki bir yazarçizer olarak son bir haftadır Wordpress ile ilgili yazılara ağırlık verdim sanırım. Şimdi de Wordpress için en iyi anket eklentileri üzerine bilgilendirmede bulunacağım. Şimdiye dek gördüğüm Wordpress anket eklentileri ile ilgili bilgilendirme yapacağım. Kullanıp kullanmamak da size kalmış. Bazıları, farklı sitelere üyelik gerektirse de sunduğu görsel imkanlar son derece kaliteli. Eğer sitenizden dışarıya verdiğiniz link çıkışlarını sorun etmiyorsanız, şiddetle öneririm (: Hemen eklentilere geçelim...

WP-Polls

Bilinen en popüler ve çok kullanılan Wordpress oylama eklentisi olan WP-Polls, WordPress ile en uyumlu çalışan ve sisteminizi yormayacak bir anket eklentisi. Site yönetici anketler ile ilgili her türlü yönetimi yapabilmekte... Anket arşivi, anket sonuçları, başlangıç ve bitiş tarihinde (opsiyonel) düzenleme gibi çokça özelliği var. Ayrıca WP-Polls anket eklentisinin en büyük özelliği, çoklu seçimi desteklemesi.

Eklenti Adresi : WP-Polls

MicroPoll

MicroPoll eklentisi kullanımı itibarı ile son derece kolay bir arayüze sahip. MicroPoll eklentisini yükleyip plugins dizinine attıktan sonra MicroPoll sitesine girip 3-5 saniyelik üyelik işleminden sonra sitede oluşturduğunuz anketin Embed kodunu, Wordpress yüklü blog sitenizdeki eklenti ayarları sayfasındaki ilgili bölüme yapıştırmanız. Yani anketi, MicroPoll sitesinde ayarlayıp, kendi sitenize sadece Embed kodu yapıştırıyorsunuz. Bu eklentinin estetik anlamda son derece hoş anketlere sahip olduğunu belirtmekte yarar var...

Eklenti Adresi : MicroPoll

JR_Poll

Bir diğer Wordpress anket eklentisi... Sidebar kısmında Widget olarak kullanabileceğiniz bir anket eklentisi. Her nedense Wordpress.org adresindeki ilgili sayfası kaldırılmış. Ben de yapımcının sitesinden link vermek istedim...

Eklenti Adresi : JR_Poll

FlashPoll++

Flash tabanlı bir Wordpress anket eklentisi mi arıyorsunuz? O zama FlashPoll++ tam size  göre... Yazı tipi, büyüklüğü, rengi değiştirebilir, sitede birden fazla anket yayımlayabilirsiniz. Tüm bu ayarları eklentinin yönetim panelinden gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda çoklu dil desteği de bulunan bu eklenti, flash severler için ideal.

Eklenti Adresi : FlashPoll++

PollDaddy Polls & Ratings

PollDaddy online anket servisi üyeliği gerektiren bu eklenti de son derece esnek ve görsel! Yönetim panelinden anket sonuçları ile ilgili değişiklikler yapmak dahi mümkün. Eklenti ile birden fazla anketi farklı görünümlere sahip olmalarına karşın sitenizde yayımlamanız mümkün. Sitedeki hazır anket tasarımlarından birini seçebileceğiniz gibi kendi özgün anket tasarımınızı da oluşturabilirsiniz. Ayrıca en popüler anketin Widget desteği sayesinde Sidebar'da görünmesini de sağlayabilirsiniz. Yani eklenti, bildiğiniz uzay mekiği... (:

Eklenti Adresi : PollDaddy Polls & Ratings

SodaHead Polls

Bu Wordpress anket eklentimiz de kullanışlı olanlardan. Fakat bir de şu var ki; embed kodu ile çalışıyor... Yani sadece kendi siteniz üzerinden oluşturamıyorsunuz eklentiyi WP-Polls eklentisinde olduğu gibi. Bu eklentinin en büyük avantajı, anket için resim de kullanabiliyor olmanız. Yani birkaç resmin oylanması için kullanabilirsiniz. Ayrıca anket rengi (yazı tipi, arkplan rengi vs.) ile ilgili değişiklikler de yapabilirsiniz.

Eklenti Adresi : SodaHead Polls

WP Quick Polls

Bu eklenti daha çok, açılış sayfasına anket koymak isteyenler içindir. Sidebar kısmı için uygun olmadığını belirtelim. Zira eklenti daha çok "1000000. ziyaretçimiz oldunuz hangi hediyeyi istersiniz?" sorusu altında bulunan iki resimden birinin seçildiği reklam sayfalarındaki anketlerden oluşturmanıza yarıyor.

Eklenti Adresi : WP Quick Polls

WP Easy Polls

Bu anket eklentisi de aynen WP Quick Polls gibi özelliklere sahip. Daha çok tek sayfalık sitelerde kullanılmak üzere tasarlanmış. Fakat WP Quick Polls ile kıyaslandığında daha esnek ve daha fonksiyonel özelliklere sahip ve tamamen ücretsiz.

Eklenti Adresi : WP Easy Polls