Muhteşem Yüzyıl İçin RTÜK Kararı

Muhteşem Yüzyıl için RTÜK kararı açıklandı mı?. RTÜK'e, son 9 aydaki şikayetten daha fazla sayıda şikayette bulunulmasının yegane sebebi olan Muhteşem Yüzyıl'a tedbir kararı istendi. RTÜK bünyesine gelen şikayetlerin hepsi aynı doğrultuda aşağı yukarı... "Dizinin tarihi gerçekleri yansıtmadığı, Kanunî Sultan Süleyman'ın ömrünün fetihlerde geçmesine rağmen harem hayatı varmış gibi izleyicilere fikir aşılanması" ve sair sebeplerden dolayı şikayetlerin yağmur olup yağdığı hedef haline gelen Muhteşem Yüzyıl için RTÜK kararı ne olur bilinmez.

Kimilerine göre yasakçı zihniyet yeniden harekete geçti... Kimilerine göre ise toplumun ahlâki çöküşü için eldeki tüm kozlar oynanmaya çalışılıyor. Zira bu diziyi yapanlar ülkede son 1-2 yıldır tartışılan farklı yapımlara da imza atmışlardı. Benzer kişiler şimdi de Osmanlı İmparatorluğu ve diğer ülkelerin dahi 'Muhteşem' diye andığı bir padişahı içki ve kadın düşkünü biri gibi göstererek, Osmanlı'nın iç yüzünü kendilerince sergilemeye çalışıyorlardı. Fakat çoklarına göre yapılanlardaki amaç Osmanlı'yı zayıf bir devlet, idarecilerini de sapık olarak lanse etmek.

Bu tartışmalar ışığında yağmur olup yağan Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili şikayetler RTÜK'ün başını çok ağrıtacağa benziyor. Muhteşem Yüzyıl RTÜK kararı ülkede büyük bir merakla beklenirken, sonucun kısa sürede açıklanacağı ve Muhteşem Yüzyıl tedbir kararı talebinin sonuçlanacağı düşünülüyor.