Morgan Freeman Öldü mü?

Twitter aracılığı ile yayılan habere göre Morgan Freeman öldü. Peki gerçekten de Morgan Freeman öldü mü? Twitter, sosyal ağ platformu olarak birçok alanda kolaylıklar sağlamasının yanı sıra bazı yan etkilere de sahip. 17 Aralık tarihinde Twitter aracılığı ile yayılan habere göre ünlü aktör Morgan Freeman hayatını kaybetti deniyordu. Hatta CNN, Twitter dedikodularını haber yapıp Morgan Freeman öldü diye bir güzel de bu yalan haberi servis etmişti :) İşte Twitter, ticari anlamda bir çok kolaylık sağlaması, ürünlerin marka değeri ve reklamları ile ilgili sağladığı avantajların yanı sıra, haberler inanılmaz bir hızla virüs gibi yayılabildiği için bu tarz durumlar için de büyük olaylara sebep olup kişi veya kurumları zor durumda bırakabiliyor.

İşin özü; Morgan Freeman ölmedi. Twitter aracılığı ile yayılan Morgan Freeman öldü haberi sadece bir yalan haberden ibaret. Benzer bir durum da Facebook sitesinde yaşanmıştı.  Bir gün uyandık. Herkes profiline çizgi kahraman resimleri yerleştirmiş. Gerekçe ise; çocuk istismarını önlemek. Hiç kimse de çıkıp sormuyor:"Ya arkadaş ben resmimi değiştirince tecavüzler mi bitecek?" diye... Herkes profil resimlerini değiştirmeye başlamış, ben de alaycı bir gülümsemeyle yetinmiştim.

Demek istediğim, sosyal ağlar kanalıyla duyduğunuz haberlere ilk anda inanmayın. Saçma aktivitelere katılmayın. Birkaç gün önce yine alevlenen Shaggy öldü haberleri de yine Twitter kaynaklı olarak körüklendi. Şimdi de Morgan Freeman öldü yalanı. İnanmayalım böyle şeylere lütfen. Shaggy de 2 yıldır ölüyor periyodik olarak. Öldü mü ölmedi mi bilmiyorum ama artık "ölse de kurtulsak" deme noktasına geldim sürekli ortaya çıkan bu ölüm haberleri yüzünden...