Twitter Takipçi Sayısını Artırma

Twitter nedir ve Twitter üye olma ile ilgili olarak yazdığım yazıdan sonra şimdi de Twitter takipçi sayısını artırma konusuna değineceğim. Twitter takipçi sayınız artsın istiyorsanız yazıyı sonuna kadar okumanızı öneririm. Zira bu sayede sadece birkaç gün içinde Twitter takipçi sayısını artırma konusunda birkaç ipucu öğrenerek Twitter takipçi artırmak ile ilgili yeni ve etkili yöntemler kullanabilir, takipçi sayınızı binlerce kişiye çıkarabilirsiniz.

İlk olarak Twitter takipçi sayısını artırmak... Herkes Twitter takipçi sayısı artsın ister. Yazdıkları okunsun, referans gösterilsin vs... Ah şu ego yok mu ne pis birşey yahu :) Her neyse... Öncelikle Twitter takipçi sayısını artırma ile ilgili alavere dalavere içermeyen yollara değineyim. Şöyle ki; takipçi sayısını artırmak için bir kere düzgün cümle kurmayı bilmelisiniz. Türkçe ve imlâ kuralları ile ilgili sorunlarınız varsa takipçi sayısını artırma çok kolay olmayacaktır fakat imkansız değil tabii ki. Değindiğiniz konular ister güncel olsun, ister arşivlik olsun, isterseniz üzerinden 1 milyon kere geçilmiş kamu malı hâline gelmiş konular olsun; yeni bir bakış açısı kazandırabildiğiniz sürece insanlar yazdıklarınızı okumaktan zevk alacaktır.

Şair ruhlu biriyseniz, yazdıklarınız bir çok kişinin hoşuna gidebilir. Yazacağınız güzel sözler ile yeni aşıkların ya da romantizmden hoşlananların dikkatini çekebilir, takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Aykırı bir kişilikseniz ve bunu doğru şekilde, kırıp dökmeden, sözlerinizle ifade edebiliyorsanız taraflı-tarafsız herkesin dikkatini çekersiniz.

Tabii hepsinden önce bir duruşunuzun olması lazım. Yani insanlar sizin profilinize girdiklerinden "bu adam hükümet yanlısı, bu adam şair ruhlu, bu adam her şeye muhalefet, inanılmaz laf yapan biri, her konuya farklı yaklaşımları var" tarzı ifadeler kullanabiliyorsa eğer, Twitter takipçi sayısını doğal yollardan artırmak kolay, fakat süreç isteyen bir iştir.

Peki Twitter takipçi sayısını artırmak için doğal yollar işe yaramıyor mu? Fakat birçok insan tarafından takip edilmek mi istiyorsunuz? O zaman iki ihtimal var. İlki Twitter takipçi sayısını artırma programı kullanmak -ki bu programlar ücretlidir. İkincisi de takip ettiğiniz kişi sayısını artırmak. Twitter takipçi sayısını artırma programları ücretli olduğundan bu ihtimal ile ilgili fazla ayrıntı vermeyeceğim. Arama yaparsanız konu ile ilgili birçok program bulabilirsiniz. İkinci ihtimal olan takip ettiğiniz kişi sayısını artırmak, takipçi sayısını artırma konusunda nasıl yardımcı olur buna değineyim...

Normalde Twitter'da takip ettiklerinizin, yazılarını okumaya değer bulduğunuz için takip edersiniz. Yani normal olanı budur. Fakat bu ego öyle lanet birşey ki, bazen en berbat twitlere sahip kişiler bile takip edilir. Peki neden? Diyelim ki Ali Ayşe adlı kızı takip listesine aldı. Bunu yapmasındaki sebep kimi zaman Ayşe'nin twitlerinin güzelliğidir fakat bazen de "Ben Ayşe'yi takip edeyim, o da beni takip eder muhtemelen" diye düşünülmesidir. Ayşe birkaç gün içinde Ali'yi takip etmeye başlamazsa, Ali'de takip listesinden çıkarır Ayşe'yi. Twitter mantığına tamamen ters olsa da, hatta mantık dışı bir yöntem olsa da bu sayede takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Yani Twitter takipçi sayısını artırma için oturup 300-500 kişiyi takip listenize alın. Birkaç gün süre bekleyin. En azından 250-300 tanesi sizi takip etmeye başlayacaktır. Sırf siz o kişiyi takipçi listenizden çıkarmayın diye. Saçma aslında ama çok sık kullanılan bir yöntem ve işe yarıyor :) Bana göre sefillik belirtisi olsa da işe yaradığı için yazıyorum... Birkaç gün sonunda Google'da "Twitter unfollower" araması sayesinde takip ettiğiniz, fakat sizi takip etmeyen kişileri görebilir, listenizden çıkarabilirsiniz. Bu sayede sizi takip etmeyen 200-250 kişiyi boş yere takip etmemiş olursunuz. Profilinizi gören de followers/following oranınızın 1'e yakınlığına aldanarak yazdıklarınızı bir halt sanıp sizi takip etmeye başlayabilir :)

Başka bir yazıda birkaç tane daha Twitter takipçi sayısını artırma yöntemleri vermeyi düşünüyorum. Tabi bunlar da doğal olmayan, hileli yollar fakat takipçi sayısını artırmak için sık kullanılan ve oldukça işe yarayan yöntemler  :) İyi Twitlemeler...