Cepten Ücretsiz Konuşun

iPhone için üretilen uygulamalardan biri olan Viber sayesinde ücretsiz telefon konuşması yapabilmek artık mümkün. Bedava telefonla konuşmak için iPhone kullanıcılarının Viber adlı uygulamayı yüklemeleri yeterli olacak. Son yıllarda mobil anlamda yaşanan büyük rekabetin bir sonucu olarak ortaya çıkan yeni alternatiflerden biri olan iPhone Viber uygulaması sayesinde iPhone kullanıcıları, kendi aralarında ücretsiz telefon görüşmesi yapabilecek. Ücretsiz cep telefonu konuşması yapmanız gereken tek şey ise uygulamayı yükledikten sonra kablosuz internet bağlantısı ya da 3G sahibi olmak. Bu iki özellikten birisi varsa, iPhone ile bedava konuşmak mümkün! Tabi sadece bu kadar değil, iPhone'lar arası ücretsiz mesajlaşmak da mümkün.

Ücretsiz telefon konuşması ve ücretsiz sms gönderme şimdilik sadece iPhone kullanıcıları için mümkün olsa da ileride bu teknolojinin gelişeceğini umuyorum. Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı sisteme ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Sisteme eklediğiniz numaraya size özel bir şifre gönderilecek ve bu şifre yardımı ile uygulamayı kullanmaya başlayacaksınız.

Bu uygulamanın ülkemize gelmesi ile birlikte GSM operatörleri konu ile ilgili yasal zemine dair araştırma başlatmışlar sanırım :) Her şeye el atmasalar olmaz... Bi' bıraksalar da en azından kısıtlı da olsa ücretsiz telefon görüşmesi ve ücretsiz sms rüzgarı ülkemizde de esse. Ama nerdee... Şimdilik sorunsuz işleyen bu sistem, umuyorum ki yasal zeminle ilgili sorun çıkmaz ve daimilik kazanır...