Sultanlar Sultanı

 Bir gün hz. Ömer r.a gelir ve ya Resulallah nefsimden sonra en çok seni seviyorum der. Efendimiz sav olmadı ya Ömer buyurur. En çok beni sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olamazsın. Bunu duyan Hz. Ömer hemen ekler en çok seni seviyorum Ya Resulullah en çok seni.. 

 Asr-ı Saadetin mimarı şüphesiz Efendimiz'dir sav. Tabi Efendimiz'in sav dediklerini harfiyen yerine getiren Sahabe-i Kiram hazretleri. (Allah hepsinden razı olsun)

 Hep düşümdüm O'na nasıl bu kadar bağlı olduklarını? Bir arkadaş rüya da Sultanlar sulatanını görmüştü. Nasıldı diye sordum? O'na aşık olmak için bir kere görmek yeterli demişti. Sahabeyi çok yadırgamadım sonra. Neden O'na bağli olmasınlar ki..

 Bir elinin işareti ile ayı ikiye yaran, yerden aldığı bir kaç taş elinde "subhanallah subhanallah" diyen, Bedir savaşın da bir avuç toprakla düşmanın gözünü toz toprak içinde bırakan, savaşta ordusu susuz kaldığında 10 parmaktan 10 musluk su akıtan, o el ile hangi hastaya temas etse anında iyileştiren, bir eliyle böyle onlarca mucizesi bulunan... kendisinden yüzlerce mucize sadır olan... ahlaken en başarılı kendisi bulunan... kemalde kendisine yetişilmeyen... fazilette en ileri O olan...

 Getirdiği Nur vasıtası ile 14 asrı ışıklandıran.. 23 yıl gibi kısa bir sürede insanlığın beşte birini İslam'a sokan.. başta kendi amcası kabilesi büyük devletler kendisine düşman olduğ halde; kendisinde en ufak bir tereddüt, geri çekilme, korku görülmeyen... ve daima en ilerde kendisi bulunan... getirdiği davasında kulluğunda en ileri O olan.. hatta duada dahi misli bulunmayan.. 

 Hiç bir zaman yalan söylemeyen asla aldatmayan hileye baş vurmayan Zat sav elbette doğru sözlüdür.. elbette O Zat'a sav uyulmalıdır..

 Zaten dünyanın en iyi dedesi, arkadaşı, babası, kocası, eşi, ögretmeni... vs. O'dur. Demek ki bende O'na sav uyarsam en iyi baba, eş vs. olurum..

 Asr-ı saadet, zaten asr-ı saadettir ve mükemmeldir. Onu övmek güzeldir ama önemli olan o koyu karanlığı Asr-ı Saadet yapan Zat'a sav uymaktır. Yoksa kendimiz cahiliyye devrinde kalıp saadetten bi haber yaşarız.

 Allah bizi Sultanlar Sultanı'nın sav yolundan ayırmasın..

(Kutlu doğum munasebeti ile yazılmıştır)