Hayel

 Sıkılırsın. Dünyadan. Belki her şeyden. Ondan bundan hatta kendinden. Kendinden Kaçmak istersin ama nereye?? İnsan herşeyden kaçsa bile kendinden kaçabilir mi? Kaçsa bile nereye kadar gidebilir?

 İnsan kendinden kaçamaz malesef :) Gittiği yere hiç bir şeyini götürmese bile aslında her şeyini götürür. İnsan bazen kendinden bile kurtulamaya bilir mi?

 İnsan aslında ne zengin bir varlık. Aklı duyguları kalbi nefsi ruhu hayelleri.. bir çok canlıya verilmeyen latifeler insana verilmiş. Hele bi hayel diye bişey verilmiş ki uçsuz bucaksız. Sonu yok. Kapsamı yok. Sınırı yok. 

 Her imkanın artısı eksisi vardır.Kullanılımına göre başa bela da olabilir cana can da katabilir. Hayelde öyledir. Zamanın Bedii "güzel düşünen güzel görür, güzel gören hayatindan lezzet alır" demiştir. Hayellerle yaşanır mı demeyin. Doğru kullanıldığın da insanı everestte çıkarabilir. Ya da zirveye çıkmak için kamçı olabilir. 

 Hayel insanın kendisidir aslında. Kişi herşeyden kaçsa bile kendinden, hayelinden kaçamaz. Madem ki kaçamaz isteklerine ulaşmak için hayelden daha iyi binek bulamaz. 

 İsteklerimiz ve nefsimiz doyumsuzdur. Hep daha iyisini ve daha çoğunu ister. Öyle bi hayaliniz olsun ki tam pes edecekken onu düşündüğünüz de tekrar doğrulabilesiniz.