iyi ki varsın

Ben! dedi kısık bir şekilde "ben! Niye böyleyim?". Kardeşimmm dediği derkende yüreğinin en güzel yerinden geldiği belli olan bir sesle söylediği, m harfinin her seferinde vurguladığı arkadaşı tebessümle, gülen yüzle ona baktı. Bu onu biraz rahatlatmıştı ama Belli ki yine bişeyler duymak istiyordu. Başı her sıkıştığında her üzüldüğünde onun yanına gider teselli arardı. Kendisini rahatlatacak bişeyler duymak isterdi. Neden sonra farketmişti ki aslında kendisini teselli eden sözleri değil arkadaşının varlığı idi. Kendisine bakışı, tebessümü, şefkati onu sevme nedeniydi. Ama en çok beğendiği yönü kendisini yargılamaması herkesi olduğu gibi kabul etmesiydi. Problemlerini dinler ona olayları çözümler ama kesinlikle şöyle yap böyle yap diye diretmez baskı kurmazdı... O hayatında iyi ki vardı.

Konuşma sırası arkadaşına gelmişti. "Neyin var ki?" Dedi kucaklayan bir ses tonuyla.. güzelsin sağlıklısın belki daha önemlisi bir ailen var diye de ekledi.. 

Olmuyor olmuyor diye diretti. Ama bilerek yaptığını farketti :) kendide biliyordu dert ettiği mesele çokta önemli değildi. Ama arkadışını kıskanıyodu :) nasıl bu kadar sabırlı olabiliyordu. Kendisi olsa çoktan yeter yaaa bıktım derdi. Bu kıskançlık sevgisindendi. Onun aleyhinde kötü bişey düşünemezdi. Sadece onla vakit geçirmek hoşuna gidiyordu hemde çook hoşuna.. O iyi ki varı hayatında.. 

Arkadaşı onun bu inatçı tavırlarına tebessüm ederdi. Koca kız çocukca tavırlarından ne zaman vazgecipte büyüyecekti :) gerçi kendisi bunu hiç istemiyordu.

Arkadaşının bu gülen yüzüne dayanamazdı hemen tamam dedi sarıldı boynuna... bu arkadaşlığımız hiç bitmesin dedi. Cennette de beraber olalım inşaallah.

Yatağa girdiğinde bugün arkadaşiyla konuştukları geldi aklına.. Ne güzel tebessüm ediyordu. Ama bu sefer o da tebessüm etti kendine. O tavırlarına sevgi açlığına.. Sağına döndüğünde pencereden ay'ı gördü. Ne güzel parlıyodu. Bir tebessümde ay'a verdi. Ay da arkadaşı gibiydi. Hep orda duruyordu. Sende iyi ki varsın ay dedi. En güzel yanınız ne olursa olsun terketmeyişiniz. Keşke bende sizin gibi olsaydım dedi yorgundu kapadı gözlerini ve daldı hayeller dünyasına...