Google Chrome Kullanırken Mouse İmlecinin Kaybolma Sorunu ve Çözümü

İnanır mısınız kaç gündür Google Chrome kullanırken fare imlecinin ortadan kaybolması ile boğuşuyorum. Bilgisayarla ilgili bir sorun olmadığını tahmin etsem de, yine de sinir bozucu bir durum olduğu için servise göndermeyi düşünüyordum. İnternette araştırma yaptığımda özellikle dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda bu sorunların yaşandığını, Lenovo TouchScreen modeli kullanıcılarının yüzlerce şikayeti olduğunu gördüm. Hepsi de benzer şikayet konuları açmıştı:

Mouse imleci Google Chrome kullanırken kayboluyor!

Çeşitli çözüm önerileri vardı. Bazılarını okurken "yok artık ne alaka" derken, bazı çözümleri uygularken "aha bu işe yarayacak gibi" dedim :) Ama az önceye kadar sonuç hep hüsrandı. Özellikle yabancı kullanıcıların yaşadığını gördüğüm bu problemi ola ki bizde de yaşayan çoktur diye düşünerek kaleme almaya karar verdim.

Eğer siz de dokunmatik ekran olsun ya da olmasın Google Chrome kullanırken fare imlecinin kaybolması gibi bir sorunla karşılaşıyorsanız çözüme şunları uygulayarak ulaşabilirsiniz:

Chrome ayarlarına girip aşağıdaki yolu takip edin ve tik işaretini kaldırın:

Settings > System > Use Hardware Accelerator

Image title

Chrome'u yeniden başlattıktan sonra fare imlecinin geldiğini göreceksiniz. Bu problem Firefox ya da herhangi bir tarayıcıda yok. Windows 8.1 kullanmıyorsanız yine meydana gelmiyor bildiğim kadarıyla. Sadece Windows 8.1, Chrome ve muhtemelen touchscreen'li bilgisayarlarda oluşan bir şey. 

Neyse, ben cidden çok zaman harcadım bu çözümü bulmak için. Eğer siz de çözüm arayışıyla bu konuyu bulur aradığınız çözüme de kavuşursanız lütfen yazıya konuyla ilgili yorum ekleyerek destek verin ve bizim gibi derdine çare arayanlara yardımcı olun :) Kimse benim kadar sürünmek zorunda değil :D