Facebook Profilinizi Bilgisayara İndirin

Facebook bu ara gündemi oldukça meşgul ediyor. Ben de 2-3 gündür Facebook ile alakalı yazılar yazıyorum gündemdeki yerinden dolayı. "Facebook Mail Hizmeti" ve "Fb.com Facebook Mail İçin mi Alındı?" başlıklı yazılardan sonra şimdi de Facebook profil yükleme ile ilgili bilgi vereceğim... Peki bu ne işe yarayacak? Diyelim ki artık Facebook ile ilgili bir hesap istemiyorsunuz. Fakat bilgileri de kaybetmeyi göze alamıyorsunuz... Onlarca, belki yüzlerce fotoğraf ve video paylaştınız ve bunlar bir köşede dursun istiyorsunuz... Farklı bir sosyal ağ platformunda yeni hesap açmak üzere bu verileri bilgisayarınızda saklayabilir, ya da diğer internet kullanıcılarının ve arkadaşlarınızın görmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için öyle çok uğraşmaya gerek yok. Birkaç tıklama ile tüm Facebook geçmişini bilgisayara yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şu an için sadece İngilizce arayüzü kullanan kullanıcıların profil sayfalarında görünen özellik çok kısa bir süre içinde herkeste aktif hale gelecek." Facebook profilimi bilgisayara nasıl yüklerim?" diye merak ediyorsanız yapmanız gerekenleri hemen yazayım :) Son derece kolay bir biçimde herkes yapabilir zaten... İzlemeniz gereken yol:

Hesap Ayarları > Bilgilerinizi İndirin > Daha Fazla Bilgi > İndir

Bu adımdan sonra profiliniz bilgisayara yüklenmeye başlayacak. Fakat Facebook Profili yükleme süresi bazı kullanıcılar için uzun olabilir. Eğer çok sayıda fotoğraf ve video paylaşımı yapmışsanız, bu işlem normal bir kullanıcıya oranla daha uzun sürecektir.

İndirdiğiniz profil bilgileri .zip formatında olacaktır. Bu verileri bir klasöre çıkardıktan sonra klasör içindeki index.html dosyasını çalıştırarak tüm geçmişinizi görebilirsiniz :)

İyi Eğlenceler... (:

http://www.yazarcizer.net/internet/facebook-mail-nasil-alinacak.html