Halden Anlayan Lezzet Yuvası: Alavara

Alsancak'ın  daracık  sokağına kurulmuş devasa makarna kolonisi... Bozuk para savaşçısı olan öğrencilerin, makarna canavarlarının, sıcacık samimi bir ortam arayanların adresi. Parasız gidebileceğiniz tek yer, halden anlayan lezzet yuvası Alavara...

Merhaba değerli okurlar! Hepinize iyi günler bol güneşler diliyorum. Bu yazımda sizlere kısa süre önce gittiğim İzmir Alsancak'ta  bulunan "Makarna Kolonisi" adını taktığım makarna evi Alavara'dan bahsedeceğim.

Alavara'nın bulunduğu sokağa giriyorsunuz. Daha adım atar atmaz burnunuza çarpan makarnanın, sosun kokusuna bir suçlu edasıyla teslim olup elleriniz havada bir şekilde mekana yöneliyorsunuz. Gittikçe ünlenen bu mekanda dışarıda yer bulmak zor. Şansınız yaver giderse dışarıda yer bulup bu güzel ortamın keyfini çıkabilirsiniz. Dar sokağın verdiği dezavantaj şu ki masalar birbirine çok yakın. Ama bu koskoca makarna kolonisinde hiç ama hiç sorun değil. Sokağa tamamen girdiğinizde dış dünyayla bağlantınız kesiliyor çünkü bu ara sokakta bambaşka bir dünya kurulmuş.

Masanızda yerinizi aldığınız zaman, sen ben gibi normal  giyinişli, samimi, sevecen, normal(!) bir garson siparişinizi almak üzere masanıza geliyor. Dikkat! Burada ince bıyıklı Fransızca konuşan garsonlar yok. Makarna, siz sipariş verdikten sonra suya atıldığı için yirmi ile yirmi beş dakika arası beklemeniz gerekiyor. Bende bu süre zarfında ortamı inceleme fırsatı buldum. Belirttiğim gibi bu devasa kolonisinde ambiyans çok çok iyi. Her türden insan bulmak mümkün. Genci, yaşlısı, rockçısı, enteli, danteli herkes burada. Bir yandan makarnanızı yiyip bir yandan da biranızı yudumlarken bu eşsiz havayı soluyabilir, masada hoş sohbetler çevirebilirsiniz. Sımsıcak samimiyet dolu bir ortam.

Nihayet makarnamız geldi. Altı tıka basa doldurulan şerit makarna, üstünde on numara beş yıldız bir sos. Bir hızla giriştiğim makarnamı karnımın çok aç olmasına rağmen zar zor bitirdim. Gerçekten tadı eşsiz. Daha önce yediğiniz makarnaları unutun. Bu makarna listenizde birden bire üst sıralara çıkabilir!

Gelelim hesap kısmına, koca bir tabak makarna yiyip, yanında içecek karşılığında ödeyeceğiniz miktar çok ama çok az. Herkesin bir kere de olsa bu havayı solumasını, bu lezzeti tatmasını tavsiye ederim. Başka bir yazıda görüşünceye dek hoşçakalın!

Puanlama:

Servis: 8

Ambiyans: 9.5

Mekan:7.5

Lezzet :9

Hesap: 9.5

Ortalama : 8.7