Gökbakar'dan Celal ile Ceren

Celal ile Ceren... İki muhteşem insan... Kader onları 6 yıl önce harika bir aşkla bir araya getirdi. O'nların aşkı (bir klişe olarak) Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin , Kerem ile Aslı'nın ki gibi büyük ve güçlü bir aşk. Buraya kadar her şey normal. Ama böyle bir aşk nasıl olur da birden bire bitiverir ki ? İsterseniz film ile ilgili olarak bilgi verme amaçlı kısa bir özet geçelim :

Celal ile Ceren Film Konusu

Celal (Şahan Gökbakar) arkadaşının bekarlığa veda partisine gitmek ister ancak sevgilisi Ceren (Ezgi Mola) bu partiye gitmesini istemez ve Celal'e rest çeker. Celal arkadaşlarının ısrarlarına ve (argo ama her neyse) verdikleri gaza dayanamayıp Ceren'e yalan söyleyerek partiye gider. Partide içtiği alkolün etkisiyle Celal, Rus kızlarla gününü gün eder. Ertesi gün Ceren'in parti videolarını görmesiyle Celal'in kendi değimiyle "ilmik ilmik" ördüğü bu aşk biranda bitiverir. Celal bu aşkın bitmesiyle yıkılır. Başına gelmeyen aksilik kalmaz. (Evi bile yaktı!) Ve Celal bir iki başarısız ilişkiden sonra Ceren'i tekrar elde edebilmek için uğraşır. (Bu kadar yeter)

Celal ile Ceren Yorumu

Bu güzide aşkın yıkılışı işte böyledir. Fragmanı izlediğimde başarılı bir yapıtın bizi beklediğini gördüm. Ama insanın içinde bir tereddüt kalmıyor değil çünkü nice filmler vardır ki fragmanı sizi ümitlendirir ama film tam bir fiyaskodur. Ne yazık ki bu film fiyaskodan da öte. (Şaka yaptım. Sakin olun!) Sonunda biletimi aldım ve koltuğuma kuruldum.

Film gayet eğlenceliydi. Hiç kimsenin gözünü perdeden ayırmadığına eminim. (Gülmekten karnıma ağrı girdi!) Celal ile Ceren'in senaryosunu gayet iyi buldum. (Nitekim argo kullanılsa da) Her başarılı film gibi olayların birbirini izlemesi ve olayların yeni olaylar doğurması perdeye çok iyi aktarılmış. Kurguyu da başarılı bulmadım diyemem. Filmde ki oyunculuğu da yabana atmamak gerek. Karakterler perdeye yerinde yansıtılmış.Oyuncuların muazzam bir oyunculuk sergilediklerini söyleyebilirim. Celal karakterini ele almak gerekirse, Celal bir çok tiplemeyi içine almış. Yani Şahan Celal karakterini yaratırken biraz Recep İvedik'ten biraz (ilginç ama) Nevriye Budak'dan Engin Jurnal ve diğer tiplemeleri kullanmış. Özetle Celal karakteri Gökbakar'ın yarattığı karakter ve tiplemelerin harmanlanmasıyla oluşturulmuş. Ne var ki Şahan, oldukça zor olan bu işi layığıyla yerine getirmiş. Tiplemelerden oluşan bir karakteri dengelemek çok zordur. Ancak Celal karakterinde denge gayet iyi sağlanmış. Ezgi Mola'nın can verdiği Ceren karakteri de gayet iyi idi. Mola'nın da oyunculuğu paha biçilemezdi. Ceren'i büyük bir olgunlukla taşıdı. Açıkçası hiçbir karakterde en ufak bir kusur bulamadım.

Filmde en çok güldüğüm karakter şüphesi Celal'di. Hareketleri ve cümlelerinde ki o ince mesajlar salon kahkahaya boğmaya yetti de arttı bile. Gökbakar bu tür üzücü ayrılıkları komik bir dille, beyaz perdeye aktarımını oldukça iyi yapmış. Bu filmde oldukça fazla emek sarf edildiğini gördüm.Sahneler bıkmadan usanmadan tekrar tekrar çekilmiş. Salonda anladım ki insanların unuttukları şeylerden biride gülmek imiş.

Celal ile Ceren gibi muhteşem yapımlar bizi güldürmeye yetiyor. Kısacası size tavsiyem bu filmi kaçırmamanızdır. Bol kahkahalı bir film sizleri bekliyor. İyi seyirler...