Call of Duty: Black Ops Yama Çıkış Tarihi

Call of Duty: Black Ops çıktığı günden beri milyonları peşinde koşturan bir oyun... Orjinali olsun, kopya versiyonu olsun o kadar çok kullananı var ki, oynamıyor olmama rağmen hayranlığımı gizleyemiyorum :) Black Ops sorunları, oyun piyasaya sürüldüğünden beri çığ gibi büyüdü ve kullanıcıların sesine kulak veren üretici firma Treyartch tarafından yayımlanan Call of Duty: Black Ops yama ile yaşanan sorunlar düzeldi. Kullanıcılar tarafından Activision yetkililerine iletilen sorunlar doğrultusunda yapımcı Treyartch ile görüşen Activision, hataların giderilmesi için bir yama üretilmesi konusunda anlaştı ve Call of Duty yama da sonunda hazırlanıp oyunseverlerin beğenisine sunuldu.

Treyartch, şimdiye kadar konsol oyunları ile nam salmıştı ve PC oyunları kategorisinde ne kadar başarılı olacağı büyük merak konusuydu. Özellikle optimizasyon ile ilgili başarısı, bundan önceki Call of Duty versiyonlarında göze çarpıyordu. Call of Duty: Black Ops versiyonunda ise işlemcideki tek çekirdeğe aşırı güç yüklenmesinden kaynaklanan kasılmalar meydana geldiği, bu bağlamda başta multiplayer oyunlar olmak üzere oyun esnasında bazı sorunlar yaşandığı açıklanmıştı.

Treyartch tarafından Call of Duty: Black Ops kullanıcıları için yayımlanan yeni yama ile birlikte işlemci sorunu halloluyor ve kasılma sorunu hallediliyor. Birden fazla işlemcisi olan bilgisayarlarda, tek çekirdeğe yüklenme sorunu aşılıyor ve işlem kapasitesi tüm çekirdeklere yayılıyor. Buna ek olarak oyuncular tarafından Activision firmasına iletilen sorunların düzeltildiğinin de belirtildiği yamayı oyun esnasında çıkan bildirim ve uyarılar yardımı ile yükleyebilirsiniz.