Galaxy s5 Sorunları: Neden Galaxy S5 Alınmaz

Bu yazımın konusu Galaxy s5 sorunları. Hiç sevmem normalde akıllı telefonları. İşi başından aşkın olan adam dahi boş zaman bulmak için duvarları tırmalar bu telefonlar yüzünden. Malum; her yerinde ayrı bi' fonksiyon. Bi' aralar "madem aldık, o zaman kullanalım" deyip check-in savaşlarına katılmışlığım bile vardı. Sonra "dur yahu o kadar da değil" dedim, biraz frenledim kendimi.

Şimdilerde telefonu eskiden olduğu gibi tekrar iletişim için kullanmaya başladım. Cebimdekinin bilgisayar olmadığını telkin ediyorum sürekli kendime. Hal böyle olunca telefonun kötü özellikleri de daha çok ön plana çıkmaya başladı tabi benim gözümde. Önceleri pek çok özelliğini kullandığım için tolere ettiğim olumsuzluklar katlandı da katlandı.

1. Galaxy s5 Sorunları: Isınma Sorunu

Bi' kere bu telefon çok ısınıyor. Geceleri ısıtamadığınız bir yatağınız varsa, alın koynunuza; sarıp sarmalayın. Üstünüz açık yatsanız dahi üşümezsiniz. Yaz aylarında da atarsınız bi' köşeye. Ya da fan taktırırsınız artık telefona. Müzik dinlerken bir telefon neden ısınır vallahi çözemedim. Akşamın soğuğunda yatağımda müzik dinlerken bi' yandan pencereden esen rüzgar, öbür yandan telefondan gelen sıcak hava... He eğer ki interneti de kullanacaksanız, bir daha düşünün derim. Kışın problem etmezsiniz zaten. "Yaza da Allah kerim" derseniz, tabi gidin alın.

2. Galaxy s5 Sorunları: Şarj Sorunu

Telefonun çok önemli bir diğer problemi de şarjının çok kısa sürede bitmesi. Bekleme süresi 1 yıl bile olabilir,  o değil önemli olan. İnterneti açıp tarayıcıda birkaç site gezmeye başladıysanız, bir de anlık mesajlaşma ya da konuşma programlarında oturumunuz açıksa, slayt gösterisi izler gibi şarj yüzdesini takip edebilirsiniz. Farklı olanaklar sunuyor yani size. Tam şarjda açın interneti, kullanın biraz telefonu, koyun sayar gibi sayın 100'den geriye doğru... Uykuya dalmakta sorun yaşayanlar için bire bir. Arada bi' yerde dalarsınız uykuya. Yani illa "alayım yine de" derseniz, öyle çok da kötü bi' özellik değil aslında.

3. Galaxy s5 Sorunları: Kasılma (Yavaş Çalışma) Sorunu

Adamlar canavar gibi telefon yapmış, ama akıcı değil. "Telefon dediğin akıllıysa eğer, benden daha hızlı düşünsün" tribine girecek değilim ama bu kadar yavaş çalışması da çekilecek gibi değil. Dışardan bakınca telefon çok şık, ahım şahım bi' şeye benziyor. Hafifliği de cabası. Ama kardeşim ekranlar arasında geçişte bile seri hareket ettiğiniz takdirde takılmalar oluyor. "Altı üstü bi' telefon ne bekliyorsun sen de arkadaş" diyeceksiniz belki ama en azından benim eski yavru kuş (HTC Wildfire S) kadar olaydı.

İlk göz ağrısı başka demek ki. Dereden tepeden düştü de ekranında bi' gıdım çizik olmadı. Rahatça atıp tutuyordum telefonu sağa sola. Bu telefon öyle bi' şey ki elimde ateş topu gibi. Atsan olmuyor, tutsan olmuyor :)

Velhasıl, Galaxy s5 sorunları anlatmakla bitecek gibi değil ama ben kısa keseyim dedim. Eğer hala benim gibi cahillik edip de bu telefonu almak gibi bi' gaflete düşmediyseniz, bırakın öyle kalsın. Aklınız başınızda, paranız cebinizde kalsın.