Buruk Bayram, Yeni Yazarçizer

Hayırlı bayramlar sevgili yazar ve şair arkadaşlar =)  Tüm aylardan hayırlı bir ayı daha geride bıraktık... Layıkıyla idrak edenlerden olmamız duasıyla, bu platformdaki tüm arkadaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramları da sevdiklerimizle birlikte, sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmeyi nasip etsin.

Birkaç gün içinde tasarımın beta halini üyelerin beğenisine sunacağımızı ifade etmiştim bir önceki yazımda. Çok şükür Fatih Emre arkadaşımız, kodlama ve tasarım kısmını üyeler için hazır hale getirdi. Bu sayede geliştirme aşamasında fikirlerinizi alarak sitenin yeni halini daha da gelişmiş ve görsel olarak size sunabileceğiz.

Yeni Yazarçizer'de Neler Var?

Anasayfa

Anasayfa tasarımını tekdüzelikten kurtarmayı amaçladık. Standart formatın dışına çıkarak, sitenin üst kısımda ünlü düşünür, yazar ve şairlerin sözlerine yer verdik ve popüler yazıları da hemen altına ekledik. Diğer kategorileri de eklenen içerik oranına göre yukarıdan aşağı sıralamaya gayret gösterdik.

Yazar ve şairlerimizi olabildiğince ön plana çıkarmak istediğimizden, tüm içerikleri kaleme alan kişilerin adlarını, anasayfadaki yazıların bir köşesine ekledik :)

Sağ taraftaki bölümde ise haftalık, aylık ve tüm zamanların popüler yazarlarını sıralayalım dedik.

Tekil Yazı Sayfası

Herhangi bir yazı veya şiirin sayfasını açtığınızda ise yazıyı paylaşmak için butonların öne çıkarıldığı bir sayfa olsun istedik. Aynı zamanda yazının hemen sağ tarafında, yazar ya da şaire ait bilgiler görüntülensin, sitedeki tüm yazılarının okunma ve yorumlanma sayıları öne çıksın madem dedik :)

Profil Sayfası

En büyük yenilik de bu bölüm... Yazarın profilinin ana sayfasında, diğer üye ve ziyaretçilerin verdiği puanların ortalaması, paylaşıma açtığı kişisel bilgileri, sosyal paylaşım verileri ve sitede kendi seçtiği yahut otomatik belirlenen yazıları görüntülenecek.

İkinci sekmeyi incelediğinizde, yazarın biyografisinin yanı sıra sosyal sitelerdeki hesapları ve sitedeki yazı, yorum ve okunma istatistiklerini görebilirsiniz.

Bir sonraki sekmede ise üyenin arkadaş listesi bulunuyor. Bu sayede diğer üyeler arkadaş ekleyebilir, eğer ekliyse o kişiye mesaj gönderebilir...

Son sekme ise ziyaretçilerin yazara mesaj göndermesine yarıyor. Bu özellik pasif değilse, ziyaretçiler yazar ya da şaire mesaj gönderebilir.

Peki Ya Şimdi?

Beta seviyesinde sizlerin beğenisine sunacağımız yeni Yazarçizer'i, arama motorları ve ziyaretçilere açmayacağız. Fakat üyelerimizin düşüncesi bizim için çok önemli olduğundan, geliştirme adına yardımcı olacağınızı düşünerek sizlerin görüşüne sunuyoruz. Yazıya yorum yapan üyelerimiz, yeni arayüzü inceleyebilecek.

Şu an için beğeninize sunduğumuz üç-dört adet sayfa var ve hepsine erişebilmeniz için, yeni tasarımda üst menüde yer verdik. Sayfaları inceledikten sonra mümkünse düşüncelerinizi, eleştirilerinizi ve isteklerinizi beta arayüzde (üst menüde) bulunan anlık mesajlaşma sistemi aracılığı ile bize iletirseniz, istekleriniz doğrultusunda iyileştirmeler yapmaya gayret edeceğiz. Unutmadan; kitap çalışmamızla ilgili gelişmeleri de bayramdan sonra, aynı sistem üzerinden sizlerle paylaşacağız.

Hayırlı bayramlar,

Sevgiler...