Yazarçizer 25 Temmuz İftar Buluşması

Merhaba dostlar,

Her ne kadar "ben sen bizim oğlan" tarzında da olsa, 25 Temmuz iftarımızı yaptık =) 10 kişi olacaktık yapılan başvuruları dikkate alınca, fakat 4 kişi kaldık. Fatih Emre, Esen Rasim, Mehmet Emin'e ve kendime katılımlarımız için teşekkür ediyorum =) Fatih Emre ve Mehmet Emin'i zaten tanıyordum fakat kendi adıma güzel bir insanı, Esen Rasim'i tanımış oldum. Sohbet, muhabbet, iftar, çay, kahve derken 23:00'e kadar vakit geçirdik, sonra da dağıldık.

[toc]

Gönül isterdi ki daha kalabalık olalım, düşündüğümüz projelerle ilgili daha fazla fikrin uçuştuğu bir masada buluşalım... Kısmet değilmiş demek ki :) Neler konuştuk ettik, birkaç başlık altında bahsetmek istiyorum. Tabi hepsinden önce iftar yemeğine gelenler kimlerdi, ondan bahsedeyim...

İftar Yemeğine Gelenler

  • Fatih Emre (Sağ Ön): Sitenin kodlama ile ilgili yükünün tamamına yakınını çeken, çocukluk arkadaşım... Birçok yazısı var zaten sitede fakat geneli teknik konular ve birkaç yıl öncesine ait olduğu için, onu tanımıyor olmanız kuvvetle muhtemel :)
  • Esen Rasim: (Sol Arka): Yazı ve şiirleri ile bir süredir aramızda kendisi. Görmüşsünüzdür zaten sitede şiirlerini muhakkak. Biz kendisini çok sevdik :) Umarım aynı şey onun için de geçerlidir :) Böyle yaza yaza zorla sevdireceğim kendimizi :))
  • Mehmet Emin (Sol Ön): Kardeşimdir. Yani öz kardeşim :) Yazılara resim bulma ve editöryal konularda yardımcı oluyor bize.

Yazarcizer.Net Kitap Çalışması Hakkında

Yazarçizer Kitap Çalışması konusunda da bahsettiğim üzere bi' yola çıktık. Bununla ilgili maddi açıdan araştırma yaptım.Düşüncemiz şu şekilde, bir yayınevinden ziyade matbaa ile yalnızca basım konusunda anlaşıp, satışı kendimiz yapmak istiyoruz. Kargo aracılığı ile, sizlerin de yardımı ile çevremizdeki insanlardan başlayarak kitabı ulaştırabildiğimiz kadar insana ulaştıracağız. Bu bağlamda bazı kütüphanelere de ücretsiz olarak vermeyi düşünüyoruz birçok insanın okuması adına...

Kitap adedini 1000 ile sınırlı tutmayı düşündüğümüzden, yayınevleri kitapları satmaya yanaşmayabilir. Zaten prosedür icabı 150 kitap yayınevleri tarafından bazı yerlere gönderiliyor. Bu yüzden direkt olarak matbaada basımını yapmayı düşünüyoruz.

Süreç olarak düşüncemiz şu yönde; tüm üyelerimize e-posta göndererek, yazılarını bir kitapta basmak istediğimiz takdirde hazırlayacağımız izin formu/dilekçesini imzalayıp tarafımıza gönderme hususunda ne düşündüklerini öğreneceğiz. Yanıtlanması için bir süre belirleyeceğiz ve bu süre sonlandığında, olumlu dönüş yapan kullanıcıların yazı ve şiirlerini filtreye tabi tutacağız. Aralarından seçtiklerimiz olacak ve bunları sizin onayınıza sunacağız. Önerilerimizden olumsuz karşıladığınız içerikler olursa, yapılacak istişarelere göre listede kalacak ya da çıkarılacak bu yazı/şiirler.

Buna ek olarak aktif olarak sitede yazı ve şiirlerine devam eden üyeler de seçtikleri yazı ve şiirleri bize iletecek ve bunları da inceleyeceğiz. Yine içlerinden elenecek yazılar olabilir. Bunları da üyelerimizin onayına sunup, istişare yaptıktan sonra dizgi, editöryal ve mizanpaj işlemlerini tamamlayıp kitabı basım için matbaaya göndereceğiz.

Sonrası Allah Kerim.

Yazarcizer.Net Yeni Tasarım

Sitede, kitap çalışmasına ek olarak bir yenilik daha düşünüyoruz. Bugün yarın, beta aşamasındaki tasarımı sizlerin beğenisine sunacağız. Beklentimiz şu; üyelerimizin yazar ve şair olarak sitemizden beklentilerini düşünmeleri ve bu doğrultuda talepte bulunmaları. Kendi çapımızda bir sosyal yazar ve şair sitesi yapmaya çalışıyoruz. Üyelerin yazma faaliyetlerinin yanı sıra üyeler arasın arkadaşlıkların olduğu, mesaj gönderme gibi özelliklerin bulunduğu, insanların sitede daha fazla vakit geçirmesini vaad eden bir platform oluşturmak istiyoruz. Tüm bunları dikkate alarak birkaç gün içerisinde eleştirmeniz için beta aşamasındaki tasarımı sizlerle paylaşacağız. Renk, tasarım, görseller, sitenin fonksiyonu gibi hususların tamamını, beklentilerinizi maksimum düzeyde tutarak eleştirmeniz en büyük temennimiz :) Yani bittiğinde, "aslında bir yazar sitesinde şu özellik de olabilirdi" demeyeceğimiz ve demeyeceğiniz bir hale getirmek istiyoruz burayı.

Esen Rasim tasarımı gördü, beğendiğini söyledi. Sizin de beğeneceğinizi ummakla birlikte, başta da dediğim gibi, ihtiyaç duyduğumuz şey eleştiri duymak :) Eksiklerimizi söyleyip yönlendirebilirseniz çok memnun edersiniz bizi.

Yazarçizer.Net Makale ve Şiir Yarışması

Son düşüncemiz de makale ve şiir yarışması düzenlemek. Üsttekileri her halukarda yapmayı planlıyoruz fakat yarışma henüz fikir aşamasında... Uzman jüri ekibi belirleyerek yapmayı düşündüğümüz bu yarışma ile ilgili de fikirlerinizi istiyoruz. Eğer talep olursa, hayata geçirmeye çalışacağız. Şiir ve deneme şeklindeki iki farklı kategoride değerlendirmeyi planladığımız içeriklerden dereceye girenler ödül alacak. Bu bağlamda "ödüllerle ilgili düşüncelerinizi, ve yalnızca 1. olanlara mı yoksa ilk 3 ya da 5'e mi ödül verilmesini tercih edersiniz" sorularına da ayrıca cevap verirseniz sevinirim.