Yazarcizer Kitap Çalışması ve İftar Programı

Uzuuunca bir aradan sonra burada yazı yazmaya zaman bulabildim. Koşturmacadan, ancak yazı ve şiirleri okuyup yorum yazmaya zaman bulabiliyordum :) Şimdi geleyim yazının konusuna... 2009'dan beri kör topal da olsa yayın hayatına devam eden bir site burası. 500'den fazla amatör yazar ve şair, siteye bir şekilde katkıda bulundu.

Yazarcizer.Net Yazılı Kitap Çalışması

Bugüne dek birkaç defa üyelerden "kitap çalışması" ile ilgili talep geldi. Ben de 8-10 aydır siteyle ilgili bir yazılı kitap çalışması düşünüyorum. Fakat sitenin düzenli bir gelir modeli yok malesef. Ancak yıllık sunucu, tasarım ve kodlama masraflarını çıkaracak kadar meblağ geçiyor elimize. E ben de öyle Mısır'daki akrabalarından miras kalan bir değilim :) Yani işin özü, tek başıma kitap bastırıp başucumda saklayacak durumum yok :) Üyelerden de farklı zamanlarda birkaç defa bu yönde talep geldiği için, ilgilenebileceğimi düşündüm. Bir yazı yazıp, nabız yoklayayım, fikir alışverişinde bulunalım istedim. Eğer zemin uygun olursa, -henüz kesin olmamakla birlikte- siteye katkı sağlamış her yazar ve şairin eserlerinden seçilenleri (ki seçim işleminin nasıl olacağına dair aklımda birkaç alternatif olsa da, kesinleşmiş birşey yok) bir kitapta bir araya getirebiliriz sanırım.

Burada bir nevi kamuoyu yoklaması yapalım :) Ön sipariş konusu olduğunu varsayın bunun :) Böyle bir kitap olsa alır mısınız? Çevrenizdekiler alır mı? En nihayetince içindeki yazı veya şiirlerden en azından bir tanesi size ait olacak. Belki 10-15 içerik seçilecek ve kitapta yer alacak. Eğer altında ezilmeyeceğime inanacağımız, bizi motive edecek sayıya ulaşırsak yakın zamanda içeriklerden seçilenleri kitaplaştırmak istiyoruz. Bu konudaki tüm fikirlerinizi, öneri ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Yazarcizer.Net 25 Temmuz İftarı

Bu fikir de her Ramazan gelir aklıma. Ama bir türlü gerçekleştirmek kısmet olmadı. Bu Ramazan, kitap düşüncesinin de etkisiyle "vira bismillah" deyip kolları sıvadık. Hadi hayırlısı...  Anasayfamıza girince en üst kısımda koccaman bi' resim var. O resme tıklayınca bir form geliyor karşınıza. Eğer iftara gelmeyi düşünüyorsanız, form aracılığı ile bize bildirirseniz seviniriz. Formun ayın 22'sine kadar aktif olarak kalmasını düşünüyoruz. Sonrasında rezervasyon yaptıracağız nasipse. Fiyat konusu çok kimselerin aklına gelebileceğinden, menü usulü çalışan bir yere gitmek daha iyi olur sanırım. Bu sayede "ulen bizim iftardan ceplerine ne kadar para indirdiler acaba" şeklindeki olası düşüncelerin de önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum :)) Yani dışarıda boy boy asılan "iftar menüsü bilmem kaç te leee" şeklindeki afişler kadar olur fiyat muhtemelen. Mekan belli olmadığı için kesin fiyat yazamıyorum malesef :)

Yazarçizer İftar

Bu iftar yemeğinde de hem üyeler birbirini tanımış, okudukları yazı ve şiirleri kaleme alan insanları görmüş olur, hem de yakın zamanda çıkarmayı düşündüğümüz kitap ile ilgili konuşulmuş olur. Site ile ilgili önerileriniz varsa, konuşulacak güzel bir ortam olur diye düşünüyorum.

İftar yeri ile ilgili aklıma gelen yerler Beyazıt, Eminönü ve Üsküdar. Hem ulaşım çok kolay olduğu, hem de restoran ve cafe sayısı fazla olduğundan, bu 3 ilçeden birinde olmasının yararlı olacağına inanıyorum. Varsa buralarda bildiğiniz güzel mekanlar, bunları da belirtirseniz iyi olur. Sayımız fazla olmaz diye düşünüyorum. "Gelirim" deyip son anda üşengeçliklerinden vazgeçecek olanları da hesaba katarsak 15 kişi falan çıksa bile iyi yani :)) Tabi bu benim aklımdaki sayı. Bakarsın bi' tek Aylin Aslım ve tayfası gibi site ekibi olarak kendimiz çalıp oynarız :Pp

Son olarak "e ben oruç tutmuyorum, gelemem" gibi değişik düşüncelere gark olanlar olabilir diye düşünerek bu satırları klavyeye alıyorum :) Burada amaç bir araya gelmek, kim kimdir az-buçuk tanımak (her şey her yerde gibi oldu ama neyse). Ve bir o kadar önemlisi, müstakbel kitap hakkında konuşmak :)

Bunlarla ilgili her türlü fikre açığız. Öneri, eleştiri ne varsa bekleriz...

İletişim:

Twitter: twitter.com/yazarcizer

Google+: plus.google.com/+AbdullahPehlivan

E-Posta: [email protected]