BlackBerry Torch 9800 İncelemesi ve Özellikleri

BlackBerry Torch 9800, yeni işletim sistemi BlackBerry 6 ile birlikte Turkcell aracılığı ile ülkemize geliyor. Yoldaymış birkaç güne burada olur diyorlar (: Türkiye genelinde BlackBerry Torch 9800 çıkış tarihi ise 7 Kasım 2010 olarak açıklandı. Turkcell'le bize bağlanacak olan BlackBerry Torch 9800, bireysel Turkcell müşterilerine 89TL, kurumsal Turkcell müşterilerine ise 79TL taban fiyat seçenekleri ile sunulacakmış. İnternette çok fazla BlackBerry Torch 9800 incelemesi bulmak mümkün olmadığından ben size BlackBerry Torch 9800 özellikleri ile ilgili güzel bir yazı hazırlayayım, siz de alıp almamaya öyle karar verin istedim (:

BlackBerry Torch 9800 için kontratlı ve kontratsız satın alma şartları mevcut. Kontratlı BlackBerry Torch 9800 fiyatı ve kontratsız BlackBerry Torch 9800 fiyatı da ona göre değişiyor tabi... Fakat şunu belirteyim; cihazı kontratlı olarak alan kullanıcılar için 4GB'lık mega internet paketi aboneliği hediye ediliyor. Ek olarak hafta sonları Turkcell aboneleri ile konuşma ve kısa mesaj hediyesi söz konusu...

Telefonun teknik özelliklerinden bahsedeyim biraz da... Yeni BlackBerry Torch 9800 360 x 480 çözünürlüğe sahip 3,2 inç dokunmatik ekran içeriyor. Kayarak açılan kapak ile satışa sunulan model, oldukça hassas optik hareket tuşu ve QWERTY klavyeye sahip. 3G ve Wi-Fi desteği olan bu şık telefon, aynı zamanda lokasyon destekli uygulama ve sosyal ağ siteleri için de GPS donanımına sahip. 5 MP ve otomatik netlik özelliğine sahip kamerası, sarsıntı etkisini önleme, çeşitli sahne ayarları, yakınlaştırma özelliği ve video kaydı gibi özellikler ile birleşince ortaya bir de mini kamera çıkıyor desem yalan olmaz :) 8 GB medya depolayabilen BlackBerry Torch 9800, microSD/SDHD hafıza kartları ile desteklendiğinde 36 GB bellek kapasitesine kadar ulaşabiliyor. Yani küçük bir bilgisayar hard diski desem yeridir... BlackBerry Torch 9800 111 x 62 x 14.6 mm. ebatlarında ve aynı zamanda 161 gram ağırlığında.

Akıllı telefonlar için üretilmiş yeni BlackBerry 6 işletim sistemine sahip olan ilk telefon olma özelliği de taşıyan BlackBerry Torch 9800, yeni tasarıma sahip arabirim ve dokunmatik ekran ile birlikte trackpad uyumu harikulade seviyede... Güçlendirilmiş mesajlaşma özellikleri ve sosyal ağ ile RSS yayın yönetimini kolaylaştıran bir yapıya sahip olan BlackBerry Torch 9800, Facebook, BlackBerry Messenger (BBM), MySpace, Twitter ve BlackBerry Torch arasında çeşitli anlık mesajlaşma uygulamalarına bütünleşik erişim imkanı sunuyor.

Ayrıca YouTube için özel bir modül de içeren BlackBerry Torch 9800, akıllı arama özelliği sayesinde telefon içeriğinde kolay ve hızlı arama yapabilir. Aynı zamanda internete de taşınabilen bu arama özelliği vasıtasıyla BlackBerry App World uygulamalarını bulabilir.

NOT : BlackBerry App World uygulaması telefona yüklü olarak geliyor. Uygulamalar için kredi kartı ödeme desteği de mevcut