Birliğimizi bozmaya çalışanları #AllahaHavaleEdiyoruz

Aylardır kamera arkasında başka, önünde başka konuşanlar, bugün düşüncelerini net şekilde söylüyor. Baştan beri "bizi kötü yapan, kalbimizle ağzımızın bir olması" diye.  Birilerinin ağzı daha yeni kalbinden geçeni söylemeye başladı. Uzun zamandır tüm devlet kademelerinde operasyon yapıldı. Pek çok kişi biliyordu bunu. Ama cemaatten kimse ses çıkarmıyordu. Şimdi ise maksat hasıl oldu ve örgüt lafları söyleniyor.

Dershanelerin kapatılma süreci...

Dershanelerin kapatılması, cemaati bitirme planının en ciddi teşebbüsüydü belki de. Ve buna vicdan sahibi herkes sesini yükseltti. Kırılma noktası da bu oldu zaten. Yıllardır icraatlarından dolayı tabanın büyük bir kesiminin desteklediği insanlar olarak biliniyorlardı. Ama şimdi sessizce Hizmet Hareketi'ni terör örgütü ilan etmeye çalışıyorlar. Söylendiği iddia edilen "2 polis, 1 savcıyla terör örgütü ilan ederim" sözü eyleme geçiyor sanki...

Vatan evlatları mı örgüt üyesi?

Cebinden 3-5 kuruş biriktirip fakir fukaraya yardım etmeye çalışan insanlar bugün örgüt üyesi oldu! Ana babasından ayrılıp dünyanın diğer ucuna 3 kuruş maaşla çalışmaya gidenler örgüt üyesi oldu! Numan Bey'e yapılan kaset tezgahıyla ilgili de aynı bu örgüt üyeleri suçlanıyor şimdi. Sorarım size. Bu nasıl vicdandır? Biz örgüt üyesi miyiz yani? Ben İsrail uşağı mıyım? Ne zarar gördünüz bizim gibi insanlardan da "devlete sızdı" diyorsunuz? Bu vatanın evlatlarının devlete sızması da ne demek? Hiç mi insaf yok sizde?

Dünün kahramanı, bugün hain oldu!

Gezi Olayları'nda polise yazılmadık destan bırakmadınız. Şimdi ne diyorsunuz... "Polis durduk yere gözaltına alır mı" demiştiniz o dönem. Şimdi darbeci diyorsunuz. Kendi atadığınız polisler yolsuzluk operasyonu yaptı diye şerefsiz oldular öyle mi? Kendi savcınız, kahraman savcınız, Ergenekon operasyonunun başındaki savcı niye şimdi kötü oldu?

"Savcı da yanlış yapar" diyorsunuz. İyi güzel, amenna. Ama siz hiç yanlış yapamaz mısınız? O milyonlarca lirayı İsrail mi, ABD'mi, emniyet mi, yargı mı koydu eve? Telefon kayıtlarındaki bakan çocuklarını, İran kökenli kaçakçıların konuşmaları tehditle mi elde edildi?

Yolsuzlukla mücadele ve şaibeler

İddialara doğru dürüst cevap vermeyip, Anadolu insanını suçlamak hangi anlayışa sığar? "Varsa kabahatli, cezasını çeksin. Adalet tecelli etsin" deyip her girişime set çekmek doğru mu? Hakkında şaibe olan bir bakana, operasyonu haber vermelerini nasıl beklersiniz? "Haber verilmedi" dediğiniz bakanın bir sürü ses kaydı çıktı. Siz olsanız haber verir miydiniz?

Ne desin emniyet? "Bakanım, biz sizin ve oğlunuzun yolsuzluk yaptığınızdan şüpheleniyoruz" mu desin? Dün Ergenekon'da generallere habersiz operasyon yapıldığında destekliyordunuz... Darbeci generallere operasyon yapılır ama yolsuzluk yapan bakanlara yapılmaz mı diyorsunuz şimdi? Size destek veren bu kadar insanı sırtından bıçaklamak mı ahde vefa? Ne istediniz bunca masum insandan? Hiç mi utanmadınız "kasetçi, israilci, abdci" derken? Referandum zamanı tüm tanıdıklarına daha demokrat bir ülke için "yetmez ama evet" dedirttiler. Ülke menfaatine olduğunu düşündüğü her hareketi sağdan da gelse, soldan da gelse desteklediler. Partizan olmadığı için mi hain oldu bu milyonlar. Kula kulluk etmediği için mi hain oldu? Ömrü boyunca aynı çizgide sabit kadem ilerleyen insanlar yerine, 180 derece dönenlere mi inandınız? Dün sizin mentalitenize sövenler, bugün ayaklarınıza kapandı diye dost mu sandınız?

Dün siyaset yapmayın diyenler, bugün parti kurun diyor

Dershane konusuna itiraz etmeye başladığımızda "cemaat siyasete karışmasın" dediniz. Halbuki siyasetle hiç alakası yoktu. Ülkenin geleceği kararmasın istedik, fazlasını değil... Şimdi de "çok biliyorsanız parti kurun" diyorsunuz. Dününüzle bugünü aynı olmayan biz değiliz. Bizim de yanlışlarımız vardır. Belki çok şey olduk ama hain olmadık, olmayız! Bu vatanın, bu milletin evlatlarıyız. Vatanı da, milleti de satmadık, satmayız!

Hocaefendi'nin son sohbetini TAMAMEN izleyin

Muhterem Hocaefendi'ye yıllar sonra böylesi ızdırap yapanları da Allah'a havale ediyorum. Herkesin hak ettiği neyse, Rabbim ona göre muamelede bulunsun. Özellikle sosyal medyada niyeti halis olan milyonların aklına fesat düşünce sokanlara da yazıklar olsun.

Son olarak; Hocaefendi'nin ızdırabını gerçekten görmek isteyenler, son sohbeti TAMAMEN izlesin. İnternette provokatif yayın yapan, amacı cemaati karalamak olan sitelerde yazanlara inanmayın. Sohbeti baştan sona izleyin. Sohbet sonundaki dua da tek taraflı değil. Kendinden emin olanın bu duayı yadırgamaması lazım. Çünkü uzun süredir dindar insanlar töhmet altında bırakıldı.

Hocaefendi ve Hizmet'i tanımak isteyen varsa, kaynak çok. Twitter'daki 140 karakterleri baz almayın. Bu ülkenin adını bütün dünyaya duyuran bir harekete iftira etmeden önce bir daha düşünün. Hocaefendi'nin sözlerini de çarpıtmayın. Zira ne birine iftira etti, ne de beddua...

"...ama dedikleri doğru değilse..." diye söze başladı. Eğer cemaat kusurluysa, zaten endişelenmeye gerek yok. Ama bu ortamda yapılan karalamalar asılsızsa, o zaman milyonların AMİN'leri iftiracıların yakasında olacaktır.

401. Nağme - Yolsuzluk