Wordpress Animasyonlu Favicon Ekleme

Sitelere favicon eklemek, bir nevi karizma artırır. Animasyonlu favicon ekleme ise son dönemin en popüler karizma enstrümanlarından biri :) Facebook ve Gmail ile daha da yaygın hale gelen ve başta Wordpress siteler olmak üzere pek çok web adresinde karşılaştığımız animasyonlu favicon eklemeyi siz de yapmak istemez misiniz?

O zaman buyrun ne yapmanız gerekiyor anlatayım :)

Wordpress Animasyonlu Favicon Kullanım Alanları

Wordpress animasyonlu favicon ekleme işlemini yaptınız diyelim ki... İyi hoş ama ne zaman kullanılacak bunlar? Özellikle sosyal sıfatı taşıyan platformlar için çok önemli. Mesela Facebook'ta yeni bir bildirim geldiğinde animasyonlu favicon yanıp sönüyor. Siz de yeni bir etkileşim sonrasında, özel mesaj alındığında ya da siteye yeni bir yazı eklenip yorum yapıldığında yanıp sönecek şekilde animasyonlu favicon ekleyebilir, bu şekilde ziyaretçilerinizin dikkatini çekmenin yanı sıra sitenizi biraz daha karizmatik hale getirebilirsiniz :)

Wordpress harici sitelere animasyonlu favicon eklemek için yapmanız gerekenleri öğrenmek, demolar incelemek ve kodlarla ilgili açıklamaları okumak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Wordpress Animasyonlu Favicon Eklentisi

Tabi wordpress sitelerde pekçok şeyin olduğu gibi, bunun da bir kolayı var. Adamlar eklenti yapmış :)

Wordpress Animasyonlu Favicon Eklentisi: http://wordpress.org/plugins/favicon-notifications/

Yukarıdaki adreste yer alan eklentiyi sitenize kurup etkinleştirdikten sonra kendinize göre düzenlemeler yapıp sitenizdeki favicon dosyasını animasyonlu hale getirebilirsiniz. İyi eğlenceler, kolay gelsin :)

Son olarak; takıldığınız bir yer olursa, soru sormaktan çekinmeyin. Yorum bölümü sizi yemez, merak etmeyin. Ben bilmesem bile başka okuyucular sorularınızı cevaplayabilir, size yardımcı olabilir :)