Twitter Toplu Follow ve Unfollow Yapma Yöntemi

Uzun zaman önce Twitter otomatik takip programı tanıtımı yapmıştım. Tweet Adder adlı bu program sayesinde belirli anahtar kelimelerde arama yaparak ya da seçtiğiniz kişiyi takip edenleri toplu olarak takibe alabiliyordunuz. Belli bir zaman aralığı seçip "şu kadar saniyede bir kişiyi takibe al" gibi komutlar verebiliyordunuz. Dilerseniz yazıyı okuyup ayrıntılı bilgi alıp programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu yazının konusu ise Twitter'ın yaptığı son API güncellemesinden ötürü meydana gelen toplu follow ve toplu unfollow olaylarının son bulması olayının önüne geçmek... Twitter API 1.1 sonrasında iptal olan toplu follow ve unfollow olayını yeniden yapabilmek için küçük eklentiler ya da programcıklar yeterli olacaktır.

Twitter Toplu Follow/Unfollow Yöntemi

İnternette rahatça bulabileceğiniz, fare hareketlerini kaydedip sonra o hareketleri tekrarlı şekilde yeniden yapan programlar ve eklentiler var. Biraz arama yaparsanız rahatlıkla kullanışlı birkaç tane uygulama veya program bulabilirsiniz. Bu programlar sayesinde Tweet Adder gibi programlar sayesinde takibe alacağınız kişilerin listesini oluşturduktan sonra birkaç kişiyi takibe alıp o esnada da fare hareketlerini takibe alıp bunu tekrar ettirirseniz toplu takipten daha güvenli bir yöntemle Twitter'daki aktifliğinizi artırabilirsiniz :)

Bu programlara örnek olarak Mouse Clicker örnek olarak verilebilir. Dediğim gibi arama motoruna programın adını yazarsanız hemen karşınıza çıkacaktır. Sonrası ise kolay :) Yapamaz ya da takılırsanız, yazıya yorum olarak sorularınızı sorabilirsiniz.