Wordpress Özel Mesaj Eklentisi

Bu eklenti sayesinde her kullanıcı kendine ait gelen/giden kutusuna sahip oluyor ve birbiri ile mesajlaşabiliyorlar. Bence çok yararlı hatta standart wordpress sitelerinde olması gereken bir eklenti. Hatırladığım kadarıyla Buddypress de var benzer şekilde ama o eklenti çok daha kompleks bir yapıya sahip. Forum ya da portal sitesine dönüştürebilirsiniz Buddypress sayesinde size ait bir wordpress sitesini. Özel mesaj geldiğinde e-mail ile bildirim de gidiyor ve giden wordpress özel mesaj bildirim mailinin şablonunu istediğiniz şekilde düzenleyebiliyorsunuz. Eklentinin kurulum ve anlatım kısmına geçmeden önce yükleme adresini paylaşayım:

Wordpress Özel Mesaj Eklentisi: http://wordpress.org/plugins/private-messages-for-wordpress

Wordpress Özel Mesaj Eklentisi Kurulumu

Yazının sonunda linkini vereceğim zip dosyasını;

  • Cpanel kullanıyorsak /wp-content/plugins/ klasörüne gönderip “extract” yapıyoruz yani zipi açıyoruz.
  • Eğer cpanel kullanmıyorsak zipi bilgisayarımızda açıp eklenti klasörünü /wp-content/plugins/ klasörüne upload ediyoruz.
  • Bir diğer alternatif de wordpress yönetim panelini kullanmak. Panele giriş sonrası soldaki menüden Eklentiler linkine tıklayıp Yeni Ekle seçeneğini seçtikten sonra arama kutusuna Private Messages for Wordpress yazarak ilgili eklentinin yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Wordpress Özel Mesaj Eklentisi Kullanımı

  • Özel mesaj eklentimizi, Wordpress Kontrol Paneli>>Eklentiler menüsünden Etkin hale getiriyoruz.
  • Üye izinlerini ve mail şablonunu değiştirebilir veya varsayılan şekli ile bırakabilirsiniz. Ayarları ve seçenekleri sitenize göre belirleyin.
  • Bu işlemden sonra sol menüde Mesajlar sekmesini göreceksiniz.

Wordpress Özel Mesaj eklentisinin kullanıcı sayısı yaklaşık 45 bindir. Eklentinin orijinal adı Private Messages for Wordpress’dir ve Türkçe dil desteği vardır.