Name.Com Domain Transferi Nasıl Yapılır?

Name.com firma içi domain transferi yapmayı pek çok kişi bilmez... Domain piyasası ile hem dem olmuşlar hariç tabi :) Aslında basit bir işlem fakat ben de az önceye kadar bilmiyordum. Eski üye adımı beğenmediğim için yeni bir hesap açıp ikisi arasında domain transferi yaptım. Nasıl olduğunu öğrenmek için de biraz uğraşmam gerekti çünkü yapılması gerekenlerin tamamı tek kaynakta yok. Birkaç yerdeki bilgileri okuyup birleştirmem gerekti. Ben de adım adım ne yapılması gerektiğini anlatacağım...

Name.Com Firma İçi Domain Transferi Yapma

  • Domaini göndereceğiniz hesabın Account Code adı verilen bilgisine sahip olmalısınız. Bunu öğrenmek için sağ üst köşede yer alan Account butonuna basıp açılan sayfanın sağ üstündeki satıra bakmak yeterli :) Orada Account Code:1234-56789 gibi bir şeyler yazıyor olması lazım.
  • Transfer edilecek domain kilitli olmamalı. Yani locked değil, unlocked olmalı. Standart ayar olarak domainler locked modunda sanırım. Bunu öğrenmek için yine sağ üstteki Account linkine tıklamalısınız. Açılacak pencerede size ait domainler listelenecek. Her domainin yanında açık veya kapalı kilit sembolü vardır. Üstüne basınca da kilit kapalıysa açılır, açıksa kapanır. Onu açık hale getirmedikçe, Name.Com'da domain transferi yapamazsınız. Bazı hesaplarda kilit sembolü görünmeyebiliyor. Bu gibi durumlarda domain adının üstüne basıp açılan pencerede locked/unlocked ayarını yapabilirsiniz.
  • Artık Account sekmesine girip transfer edilecek domaini seçtikten sonra üst menüde yer alan Account Settings altındaki Account Transfers linkine basabilirsiniz.
  • İki sütunlu bir sayfa açılacak... Soldaki sütunda "Domain names to transfer (transfer edilecek domainler)" yazıyor. Oraya her satıra bir domain gelecek şekilde site adreslerini yazın. Sağ taraftaki boşluğa da domainin transfer edilecek hesabın Account Code'unu yazın ve Submit butonuna basın.

Hayırlı olsun. Domaininiz artık yaban ellerde :)