Casper Teknik Servis Sorunları ve Casper Bilgisayar Problemleri

5-6 yıllık memnun bir Casper kullanıcısı olarak yaklaşık 11 ay önce yeni bir diz üstü bir bilgisayar aldım. Almaz olaydım. Zaten muhtemelen aldığım son Casper ürünü olacak. Bilgisayarda o kadar sorun çıktı ki... Ve ilginçtir, hiçbirini de Casper teknik servisi onaramadı. "Böyle bir sorun bulamadık" deyip iade ettiler ürünü.

Bilgisayarda ilk olarak ekran kartı oyunlarda çok kastı. Sürekli donma oluyordu... Ama ekran kartı 3 GB yazıyordu ben alırken. Meğer bilgisayarda 1 GB dahili Intel, 2 GB da harici ATI ekran kartı varmış ama bu bilgi herhangi bir yerinde yazmıyor :) Yapılması gereken şey sadece güncel sürücülerin yüklenmesiymiş ama servis bunu bile yapamadı. Bolu'daki Ercoşkun Bilgisayar'dan satın aldım ürünü. Çalışanlar benden daha az bilgili olacak ki, onların onaramadığı ve bulamadığı sorunların bir kısmını yine ben düzelttim. Ekran kartı performansı yerlerdeydi. Kendileri yapamadığı için merkeze gönderdiler ürünü. İstanbul'a... Orada da yapamayıp geri verdiler bana. Tabi o zaman "ısınma sorunu var ve fan çok sesli çalışıyor" da demiştim ve bunlarla da ilgili de bir şey yapılmadı. Benim alev alev yanıyor dediğim bilgisayar onlara göre normaldi. "Fan sesi ve bilgisayar ısısı normal" deyip elime verdiler bilgisayarı :) Bu arada bilgisayarım adı arkadaş çevremde çıkardığı sesten dolayı "buzdolabı" olmuştu artık. "Ana kucağı gibi sıcak" sıfatını da almıştı tabi önüne :)

Neyse aldığım ürünle ilgili internette araştırma yaptım birkaç gün. O modelde ekran kartı sürücüsünü farklı şekilde yüklemek gerekiyormuş. Yönergeleri uyguladım ve artık ekran kartı performansından memnun kalmaya başladım. Ama servis değil sorunu ben giderdim...

Sonrasında ise bilgisayarın açılışı iyice uzamaya başladı. Bazen 3-4 dk sürüyordu. Götürdüm servise ama yine "böyle bir sorun yok, bu süre normal" dediler. Ama servis hariç herkese göre o süre uzundu... "Yazılımsal olabilir" dediler, başka bir şey demediler. Sanki ben hayatında bilgisayar kullanmamış bir cahilim de bilmiyorum bilgisayar açılış süresi nasıl olmalı...

Neyse sonrasında bilgisayar kullanım esnasında da kasmaya başladı. Yine götürdüm Ercoşkun Bilgisayar'a, ama her zamanki gibi bulamadılar öyle bir sorun. Ben yine içimden küfürler ede ede döndüm evime.

Sonra yeni bir arıza daha... Bilgisayar ısınıyor diye götürdüm. Bu sefer farklı bir arıza daha vardı; kendiliğinden kapanıyordu. Ama tabi tahmin edeceğiniz üzere kapanma sorununu da bulamadılar. İyice paranoyaklaşmıştım artık. "Kafamdan mı uyduruyorum bunları" diyordum kendi kendime... Ama kapanma sorununu gören çok arkadaşım vardı. Hatta belki yazılımsaldır diye düşünüp bilgisayara format attım, peşi sıra sürücüleri yüklerken yine kapandı. Yani sorun yazılım kaynaklı değildi. Muhtemelen aşırı ısınmadan dolayı kapanıyordu kendiliğinden ve teknik servis yine sorun bulamadı. Üstelik açıklama olarak da "arkadaşlarla film izledik bir kaç kere, kapanmadı" dediler :) Testi film izleyerek yapmışlar Allah razı olsun :) Böyle bir test yöntemi de görmedim hayatımda...

En sonunda tüketici hakem heyetine başvuracaktım ki sosyal medyayı deneyeyim dedim. Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş. Kurumsal Satış Grup Müdürü Enes Koçak Bey'in hesabını buldum ve durumu ona ifade ettim özetle. Birkaç kişisel bilgimi istedi, verdim. Sağolsun ilgili davranıp "Pazartesi arkadaşlara ileteceğim" dedi. Genel Müdürlükten bugün telefon ettiler, durumu açıkladım; Bağcılar'daki Yetkili Servis'e yönlendirdiler.

Servise gittiğimde sordum:"Siz de sorunu bulamazsanız ne olacak? Mağduriyetim nasıl giderilecek?" diyerek... "Buluruz" falan dediler, %80 ihtimalle bilgisayar sağlam şekilde teslim edilecekmiş. 1 aya kadar serviste test edilecekmiş sorun bulunana kadar, bulunmazsa da merkeze göndereceklermiş. "E onlar da bulamazsa ne olacak?" dedim, "olmaz öyle inşallah" falan dedi :)) Ne diyeyim; olmaz inşallah... :)

İşin garibi; bilgisayarın kendiliğinden kapandığının delili var elimde. Açılıştan itibaren videosunu çektim bilgisayarın, şu Subway Surfers oyununu oynarken videonun 7 dakika 50. saniyesinde kapandı bilgisayar. Hayırlısı bakalım... İnşallah çözerler sorunu yoksa kaldırıp atacağım bilgisayarı kafalarından aşağıya "ya benimsin ya kara toprağın" diyerek :))

Eğer bilgisayar onarılmazsa takip eden süreç ile ilgili önerileriniz varsa bana, yazabilirsiniz :)w