Dm ne demek?

Dm ne demek sorusu, Twitter kullanmaya başlayan kişiler tarafından sıklıkla sorulur... İntenette de dm ne demek araması yapan kişi sayısı hiç az değildir. Aslında daha önce yazdığım

başlıklı yazılarda değindim buna. Twitter kısaltmaları ile ilgili olan yazıda dm ne demek sorusunun cevabına ek olarak Twitter'da ekseriyetle kullanılan kısaltmaların anlamlarını bulabilirsiniz. Ayrıca sıklıkla kullanılan ifadelerden olan menşın atmak nedir sorusunun cevabını da bir sonraki yazıda bulabilirsiniz. Gelelim dm nedir sorusunun yanıtına...

Dm nedir, dm ne demektir?

Bu ifadenin açılımı direct message'dır. Yani bizim forum sitelerindeki özel mesaj sistemi gibi bir şey. Twitter kullanıcılarının aralarında gizli saklı konuşmalarını sağlayan sistem... :) Fakat bu dm zıkkımında da 140 karakter sınırı var. Yani özel mesaja benziyor dediysek o kadar da uzun boylu değil.

Kimlere dm gönderilir?

dm ne demekDm atabileceğiniz kişiler de sınırlı bu arada. Yani öyle önünüze gelene yüz tekme olayı yok :) İşte "AAaaa, Feridun Düzağaç'ın da Twitter hesabı varmış. Hemen bi' dm göndereyim de özelden sohbet edelim" gibi hallere girmeyin hiç, üzülürsünüz :) Bir kişiye dm gönderebilmeniz için o kişinin sizi takip ediyor olması şart. Yani yalnızca takipçilerinize dm gönderebilirsiniz. Fakat dm gönderdiğiniz kişiyi takip edip etmediğinize de dikkat edin. Çünkü sizin mesajınızı okuyan Twitter kullanıcısı, eğer onu takip etmiyorsanız, cevap vermek istese de veremeyecektir.

Dm ne demek sorusunun cevabı özetle bu şekilde ifade edilebilir. Eğer Twitte'da anlamını bilmediğiniz, saçma sapan 2-3 harfli kısaltmalarla karşılaşırsanız, bu yazının başında linkini verdiğim konuda çok yüksek ihtimalle aradığınız kısaltmanın anlamını öğrenebilirsiniz.

Varsa Twitter kısaltmaları ile ilgili sormak istediğiniz bir şey, yazı altındaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Ya da bu kadar anlatımdan sonra dm ile ilgili sorunuz varsa onları da sorun. Gerçi artık sorusu olan da bu kadar laftan sonra sormaz herhalde :)