Mp3 sıkıştırma programı

Mp3 sıkıştırma programı mı arıyorsunuz? O zaman doğru konudasınız :) Size bu yazıda iki tane mp3 sıkıştırma programından bahsedeceğim ve mp3 sıkıştırma işlemi nasıl yapılır, kalitede bozulma olur mu, olursa bunun düzeyi nedir gibi soruların da cevaplarını vermeye çalışacağım. Yazının devamında bir tane deneme bir tane de ücretsiz sürüm olmak üzere iki farklı mp3 sıkıştırma programı ile ilgili bilgiler de bulacaksınız. İyi okumalar :)

2 farklı mp3 sıkıştırma programı

Diet Mp3 ve Mp3 Reduce adlı iki farklı programdan birini kullanarak mp3 sıkıştırma işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Mp3 Reduce, ücretsiz bir program. Yani istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. DietMp3 ise yanlış hatırlamıyorsam ilk 15 sıkıştırmadan sonra kod falan istiyor. Boyutları küçük programlar bunlar. Yani deneyerek hangisinin daha kaliteli olduğuna karar verebilirsiniz.

Ücretsiz mp3 sıkıştırma programı: Mp3 Reduce

Programın indirme linki: http://www.gezginler.net/indir/mp3-reduce.html

Yukarıdaki linkten programı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Mp3 dosyalarını 128, 96, 64 veya 32Kbps'e kadar sıkıştırmanıza olanak tanıyor bu ücretsiz program. Fakat 128 kbps altındaki değerler, kaliteyi bozabilir. Cep telefonu ile dinlerken belki çok hissetmezsiniz bu bozulmayı. Ama kaynak mp3'ler cd ortamında değilse, o zaman bilgisayarda dinlerken bozulmayı hissedersiniz. Özellikle 96kbps sonrası bilgisayarda mp3 dinleyecekler için kötü olabilir.

Fakat elinizde 192 kbps'lık bir mp3 varsa ve bunu 128 kbps'e düşürecekseniz, boyutta %33 oranda azalma olur. Özellikle cep telefonu kullanıcıları için mükemmel bir program aslında. Çünkü telefonların bellekleri bilgisayarlarınki gibi 1 TB falan değil malesef :)

Ücretli mp3 sıkıştırma programı: DietMp3

Programın indirme linki: http://www.tamindir.com/dietmp3/

Bu mp3 sıkıştırma programı da bildiğim kadarıyla 15 sıkıştırmayı ücretsiz yapıyor. Sonrasında zamane gencinin de dediği gibi "para para para" :) Benim tavsiyem DietMp3'ü deneyin. Deneme sürümü bittiğinde Mp3 Reduce'u kullanmaya başlayın. Performanstan memnun kalırsanız ne ala... Kalmazsanız da DietMp3'ün ücretli versiyonu için para biriktirmeye başlayın. Şimdi ben böyle diyorum ama bakmayın siz bana... Çünkü DietMp3 adlı mp3 sıkıştırma programının lisans fiyatını araştırdım fakat bulamadım. Üretici sitesinde programın indirme linki bile çalışmıyor :)

7 yıl önce geliştirilen bir program olduğundan sanırım... Kimse satın almayınca vaz mı geçtiler acaba bu işlerle uğraşmaktan :) Vel hasıl-ı kelam, DietMp3'ü de deneme sürümü bitene kadar kullanabilirsiniz ancak. Sonrasında işiniz bizim küçük canavar olan Mp3 Reduce adlı mp3 sıkıştırma programına kalacak sanırım :)