Twitter otomatik takip

Twitter otomatik takip ile ilgili olarak daha önce Twitter Otomatik Takipçi Programı [TweetAdder] başlıklı bir yazı yayınlamıştım. Yazıda Tweet Adder adlı programın nasıl kullanıldığını, bu programı kullanarak Twitter otomatik takip yöntemi aracılığıyla takipçi sayınızı artırabileceğinizden bahsetmiştim. İsterseniz linkini verdiğim yazıyı okuyarak otomatik olarak takipçi kazanmaya başlayabilirsiniz. Fakat ben bu yazıda Twitter otomatik takipin kime ne yararı var, birine zararı var mıdır gibi hususları ele alacağım.

Twitter otomatik takip programı kullanırsam banlanır mıyım?

Bu soru çok soruluyor. Özellikle Tweet Adder programı ile ilgili olarak gelen sorulardan biriydi bu "Twitter, hesabıma ceza verir mi bunu kullanırsam?" sorusu. Bu soruya hem evet hem de hayır cevabı verilebilir. Şöyle ki; Twitter'ın günlük takip edebileceğiniz kişi sayısına sınır koyduğunu unutursanız, hesabınız ceza alır. Yani "programı buldum, başlamışken 2000 kişiyi takibe alayım, onlar da beni takip etsin" derseniz yandı gülüm keten helva... :D

twitter otomatik takipTwitter otomatik takip yöntemi ile gelen takipçi

Şimdi gelelim bu yöntemle elde ettiğiniz takipçilerin kalitesine... Bu tip programlar genellikle belli bir etiketi arayıp, o etiketle ilgili tweet atanları takip etmeye yarar. Bu sayede ilgi alanınıza giren kişileri takibe alabilirsiniz. Ya da amacınız direkt olarak takipçi sayısını artırmaksa o zaman #takipedenitakipederim gibi popüler kelimeleri TT'den kontrol ederek, son 24 saat içerisinde bu etiketi tweet atanları takip et gibi filtreleme yöntemlerini kullanarak takipçi sayınızı kolaylıkla artırabilirsiniz.

Twitter otomatik takip programlarıyla gelen takipçiler ne işe yarar?

  • Arkadaşlarınıza hava atmaya
  • Egonuzu tatmin etmeye
  • Takipçi sayısına bakıp bakıp kendinizi bi' şey sanmanıza
  • Kimilerinin "Ulan arkadaş biz burda ölümsüzlüğün sırrını veririz, kılkuyruğun teki bu kadar takipçi bulur. Nasıl olur aklım almıyor demesine
  • Envai çeşit insanı takip edip, her türlü insanı takibe almaya

Twitter otomatik takip programlarıyla gelen takipçiler ne işe yaramaz?

  • Tweetlerinizin okunmasına
  • Dm ve @mention trafiğinizin artmasına
  • Twitter'da kendinize has bir çevrenin oluşmasına
  • İlgi alanınıza giren takipçilerle birlikte olmanıza

Twitter otomatik takip yöntemi değerlendirmesi

Hani bi' deyim var akı bokunu kurtarmıyor diye... İşte bu da o hesap. Uğraşmayın böyle işlerle. He sosyal imleme yapıyorsunuzdur, takipçi sayısı fazla olan bir hesaba ihtiyaç duyarsınız anlarım. O zaman bu tip programlar işe yarar. Ama kişisel Twitter hesabınızın takipçi sayısını egonuz uğruna artırmaya çalışıp binbir çeşit insanla muhatap olmayın. Böylece "Twitter'da küfre hayır!" diye boş boş konuşmak zorunda kalmamış olursunuz. Hem otomatik takip yap, otomatik takipçi al ondan sonra da çıktığın yeri beğenme. Vallahi de ayıp, billahi de ayıp :)