Facebookta kim sizi engelledi?

Facebookta kim sizi engelledi öğrenmek istiyorsanız, size kötü bir haberim var. Artık Unfriend Finder adlı eklenti ile engelleyenleri göremeyeceksiniz. Daha önce Facebook’ta Seni Kimler Silmiş Öğren! başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu yazıda Facebook'ta kimler tarafından engellenildiğini öğrenmenin bir yolunu anlatmıştım. Zaten internette bununla ilgili birçok konu var. Yöntem ise Google Chrome ve Mozilla Firefox'ta işe yarıyordu.

Facebookta kim sizi engelledi: Unfriend Finder

Yapılması gereken tek şey Google Chrome kullanıcıları için Unfriend Finder adlı eklentiyi kurmak, Mozilla Firefox kullanıcıları için de önce Greasemonkey, ardından da Firefox ile uyumlu Ufriend Finder eklentisini kurmaktı. Siteye bununla ilgili ziyaretçiler geldiğini gördüm eski konuya. Fakat başta da belirttiğim gibi Facebookta kim sizi engelledi diye merak eden ve yanıt bulma ümidiyle internette arama yapanlara kötü bir haberim var; artık Unfriend Finder yok.

Evet yanlış duymadınız; yok :) Hem Google Chrome, hem de Mozilla Firefox için olan destek kaldırılmış. İlgili URL'de eklenti bulunmuyor. Yani sizi kimlerin engellediğini öğrenemeyeceksiniz sanırım bundan sonra. En azından bir süre için bu durum böyle... Bununla ilgili olarak yazıyı yazmadan önce Sabah Gazetesi'nin Teknoloji ile ilgili bir sitesinde haber gördüm. Unfriend Finder'ı tanıtan... Sanki yeni bir icat bulmuş gibi yazmışlar ve güzel bi' şekilde de Hürriyet Gazetesi'ni referans göstermişler. Ama yani adamlar eklenti kullanım dışı olduktan sonra yazmış yazıyı. Gül gül öldüm gördüğümde :) Sonra da bu yazıyı yazıp artık Unfriend Finder ile Facebook engelleyenleri görme olanağı olmadığını yazmak istedim.